Događaji

30. rujna

I ove godine Zadar je domaćin središnjeg događanja Tjedna filantropije

I ove godine Zadar je domaćin središnjeg događanja Tjedna filantropije
Boris Kačan

Središnje obilježavanje biti će održano u Zadru, u IMPACT - Europski centar međusektorske suradnje za održivi razvoj te u Klaustaru Samostana sv. Frane u Zadru, 30.9. i 1.10 2024. godine.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u suradnji s Europskom zakladom za filantropiju i društveni razvoj kao koordinatoricom Hrvatskog foruma zaklada ZaDobro.BIT!, po deveti put  se uključuje u obilježavanje Europskog dana filantropije i zakladništva i to tijekom Tjedna filantropije u razdoblju od 23. rujna do 1. listopada 2024. godine (Kalendar događanja). 

Članice Hrvatskog foruma zaklada ZaDobroBIT!, navedene u Kalendaru događanja (niže u tekstu), organiziraju ovim povodom brojne aktivnosti kojima je cilj motivirati što veći broj građana/-ki da svojim vlastitim angažmanom doprinesu daljnjem razvoju filantropije u Hrvatskoj. 

FILANTROPIJA U ZAJEDNICI tema je središnjeg obilježavanja Tjedna filantropije kojom se potiče angažman kreatora promjena u lokalnoj zajednici s naglaskom na podršku potrebitima, ali i stvaranju ozračja dobrote i povezanosti stanovnika te lokalne zajednice.

Središnje obilježavanje biti će održano u Zadru, u IMPACT - Europski centar međusektorske suradnje za održivi razvoj te u Klaustaru Samostana sv. Frane u Zadru, 30.9. i 1.10 2024. godine.

Spomenuta tema biti će izvrsna prilika za uključivanje predstavnika mladih, starijih osoba i predstavnika gradova uključenih u Program “Potencijali zajednice ”https://zaklada.civilnodrustvo.hr/i-30-strateska-partnerstva. Osim predstavnika 8 gradova iz tri županije i 10 srednjih škola u radni dio obilježavanja uključiti će se i mladi te osobe treće životne dobi (60+) (POPIS) koji će se kao kreatori pozitivnih promjena u svojim zajednicama baviti razradom inicijativa i aktivnosti kojima se može doprinijeti ostvarenju potencijala i kulture davanja uključenih gradova.

Horizontalnom temom Building Trust, Connecting Communities međunarodni filantropski sektor uoči obilježavanja Europskog dana filantropije i zakladništva naglašava svoj važan utjecaj, zajednice koje osnažuje i inovacije kojima teži.

#October1Europe dan je za prepoznavanje važnosti utjecaja zaklada u Europi i svijetu te njihove nezaobilazne uloge u poticanju i podržavanju inicijativa, inovacija ali i dugoročnih programa kojima se gradi povjerenje i ulaže u društveni razvoj kroz kulturu, djelovanje mladih, zaštitu prirode i okoliša, socijalnu skrb, obrazovanje, prevenciju zdravlja, promociju i zaštitu ljudskih prava te razvoj modernih, zelenih i uključivih lokalnih zajednica. 




 


Reci što misliš!