Događaji

od 26. do 29. rujna

18. Festival tolerancije u Zadru: Promicanje tolerancije kroz Film i Dijalog

18. Festival tolerancije u Zadru: Promicanje tolerancije kroz Film i Dijalog
Iva Pejković

Festival tolerancije ove godine slavi punoljetnost i po prvi put održava se u Zadru, od 26. do 29. rujna na tri lokacije: Providurova i Kneževa palača te Hrvatsko narodno kazalište Zadar. Program obuhvaća gotovo 30 dugometražnih i kratkometražnih filmova koji su nagrađivani na prestižnim svjetskim festivalima.

Osim zajedničkog filmskog programa, festival nudi edukacije za djecu i mlade, Tolerance Talk rasprave sa stručnjacima i Festival Market, platformu koja povezuje filmsku industriju i mlade. Novosti ove godine nagrada je publike za najbolji filmski festival.

Na otvorenju Festivala, koji će se održati u četvrtak, 26. rujna, u HNK Zadar, prisustvovat će gradonačelnik Zadra, dr. Branko Dukić, koji je izrazio ponos što je Zadar postao trajni domaćin Festivala tolerancije, manifestacije koja promiče međukulturalni dijalog kroz filmove, izložbe i edukativ

Istaknuti filmovi na festivalu uključuju norveški film "Ljubavi" (Loveable), animirani tragikomični

Organizatori, među kojima su udruga Festival suvremenog židovskog filma iz Zagreba i Centar nezavisne kulture iz Zadra, pozivaju sve građane i posjetitelje da se pridruže besplatnim programima i zajednički doprinesu razvoju tolerantnijeg društva.


Reci što misliš!