Događaji

tradicionalna manifestacija

Vinkovačke jeseni: Otvara se Slavonski sokak, 18 ribičkih udruga kuhati će fiš, novitet je Turistički vlakić

Vinkovačke jeseni: Otvara se Slavonski sokak, 18 ribičkih udruga kuhati će fiš, novitet je Turistički vlakić

Novitet ovogodišnjih Vinkovačkih jeseni je Turistički vlakić koji će voziti svaki dan kroz Dugu ulicu, a idealna je to prilika još bolje upoznati naš grad u njegovom rujanskom ruvu. Vidimo se u Vinkovcima!

Desetodnevna tradicijska manifestacija neslužbeno započinje Dvorištem ideja koje kroz sve dane nudi pregršt radionica i predstava. Kako kažu organizatori, bit će to pravo mjesto za učenje i zabavu.

U 10 sati svoja vrata otvara i Slavonski sokak, u kućicama i na štandovima svoje će proizvode ponuditi 48 lokalnih proizvođača. Jedna od najfrekeventnijih je to lokacija Vinkovačkih jeseni gdje su jedno na drugo naslonjeni zabavni sadržaji, folklorno-tamburaški dio, tradicijski obrti, ugostiteljska ponuda.

Uz neizostavne tamburaše, Sokak već tradicionalno upotpunjavaju i naši lovci i ribiči.

Sutra i u nedjelju 18 ribičkih udruga kuhat će fiš, a u sljedeći petak posjetiteljima će raditi šarana na rašljama. Isto toliko lovačkih udruga od ponedjeljka do četvrtka kuhat će svoj poznati lovački čobanac, kušat ćemo ga od 20 sati, osim posljednjeg dana kada je podjela predviđena za 19 sati.

Na čašicu „božanske” kapljice ponovno ćemo u Vinski šor u Dugoj ulici. Osam vinara sa svojom ponudom privući će, ne sumnjamo, velik broj ljubitelja vina, a ne smijemo zaboraviti ni kako ćemo u vinskoj prikolici imati priliku kušati vina kontinentalnih dobitnika medalje na Dekanteru 2024.

Jedno od omiljenih okupljališta zaljubljenika u šokačku kulturu već treću godinu je i naš Bircuz, gostiona iz nekadašnjih vremena u kojoj ćemo dokoličariti za stolom s kariranim stoljnjacima i uživati u tamburaškoj zvučnoj kulisi.

Za večernju zabavu ove se godine brinu redom: Parni valjak, Zsa Zsa koja će u nedjelju nastupiti i na Dječjim Vinkovačkim jesenima, Vatra,, TS Caprio, TS Garavi, Klapa Rišpet i Ivo Amulić, Z++, Slavonske lole, Ivan Šebalj i The Bechars te za kraj grupa Dalmatino. 

Novitet ovogodišnjih Vinkovačkih jeseni je Turistički vlakić koji će voziti svaki dan kroz Dugu ulicu, a idealna je to prilika još bolje upoznati naš grad u njegovom rujanskom ruvu.

Vidimo se u Vinkovcima!


Reci što misliš!