Događaji

U Gospiću održana svečana dodjela Lika Quality certifikata

U Gospiću održana svečana dodjela Lika Quality certifikata
KLD

Danas je u Kulturno informativnom centru u Gospiću održana svečana dodjela certifikata Lika Quality.

U punoj dvorani okupili su se predstavnici regionalnih vlasti, turističkih zajednica, javnih ustanova, turističkog sektora, lokalni proizvođači, članovi zajednice te suradnici Klastera Lika Destination kako bi obilježili važan događaj za destinaciju Lika.

Današnji događaj podržao je župan Ličko-senjske županije Ernest Petry. Sustav Lika Quality, koji već osam godina uspješno promiče kvalitetu hrane, pića, suvenira i kozmetike iz ovog kraja, nagradio je proizvode koji su se istaknuli svojim standardima i lokalnim značajem.

Tako su certifikati uručeni sljedećim proizvođačima: OPG Ćaćić Ante, obrt Medenko, OPG Ašan, FEMA d.o.o., L’vidis, MOT grupa d.o.o., Formatech obrt, Jadri - trade d.o.o., OPG Brkljačić, OPG Vunena čarolija, Pupilj d.o.o.

Uz to što je Lika Quality danas svjetski priznat sustav certificiranja lokalnih proizvoda, to je i simbol regionalnog ponosa i identiteta. Sustav, koji obuhvaća sve od gastronomskih delicija do autentičnih suvenira, pokazao se važnim u valorizaciji lokalnih proizvoda i poticanju održivog razvoja. Da je tome tako, dokazuje i činjenica da sustav danas broji 165 proizvoda proizvedenih od strane 63 proizvođača.

Predsjednica Klastera Lika Destination, Petra Kovačević, istaknula je uspjehe minulog rada koji se mogu zahvaliti sinergijskom učinku svih dionika u destinaciji, s naglaskom na certifikat održivih destinacija “Green Destinations”. Posebno priznanje projektu daje činjenica da je destinacija Lika uvrštena među "TOP 100 Global Green Destinations," što dodatno potvrđuje predanost održivom razvoju destinacije i očuvanju okoliša. Također, uvrštavanje Lika Quality sustava u Priručnik Europske komisije za putovanja svjedoči o njegovom uspjehu na međunarodnoj razini.

Svečana dodjela certifikata Lika Quality završila je zajedničkom fotografijom svih nagrađenih te prigodnim domjenkom na kojem su gosti mogli uživati u nagrađenim proizvodima. Ovaj događaj predstavlja još jedan korak naprijed u promociji i očuvanju lokalne baštine i tradicije, potvrđujući da Lika, uz podršku svojih ljudi, može postići velike stvari.


Reci što misliš!