Događaji

srijeda, 26. lipnja

U Zadru se održava 32. izdanje Međunarodne ljetne škole kineziologa

U Zadru se održava 32. izdanje Međunarodne ljetne škole kineziologa
Dino Stanin/PIXSELL

U Zadru započinje 32. izdanje Međunarodne ljetne škole kineziologa. Ovaj iznimno važan događaj u Zadru okuplja brojne stručnjake iz cijele Europe.

Oni predstavljaju najnovija iskustva kada je u pitanju tjelesna pismenost Hrvata te predlažu rješenja velikog gorućeg problema nedovoljnog razumijevanja važnosti redovite tjelesne aktivnosti za zdravlje, razvoj motoričkih vještina te primjene tih vještina u svakodnevnom životu.

Posebnu pažnju privući će eksperimentalni program "Osnovna škola kao cjelodnevna škola - uravnotežen, pravedan, učinkovit i održiv sustav odgoja i obrazovanja" koji provodi Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih, a koji je na primjeren način prepoznao važnost i ulogu kineziologa u prevenciji pretilosti kod djece i mladih.

Otvaranju Međunarodne ljetne škole kineziologa koje će se održati u srijedu, 26. lipnja u 17 sati u zadarskom hotelu Kolovare će prisustvovati:
·       Neven Šavora, Hrvatski olimpijski odbor,
·       dr.sc. Krešimir Šamija, ravnatelj Uprave za sport u Ministarstvu turizma i sporta RH,
·       Snježana Jurinić, izaslanica gradonačelnika Grada Zadra, zamjenica pročelnice za kulturu i sport i predsjednica Sportske zajednice grada Zadra,
·       red. prof. art. Jasenka Ostojić, prorektorica za umjetnost, kulturu i međusveučilišnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu,
·       Vjekoslav Šafranić, predsjednik Sportskog saveza Grada Zagreba,
·       prof.dr.sc. Mario Baić, dekan Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu,
·       prof.dr.sc. Goran Leko, predsjednik Hrvatskog kineziološkog saveza, te brojni drugi koji će svojim znanjem obogatiti najnovije spoznaje o ovoj iznimno važnoj temi.


Reci što misliš!