Događaji

Uskoro natječaj za terene u Crnom - tko će imati prednost?

Uskoro natječaj za terene u Crnom - tko će imati prednost?
SHZ

Grad Zadar će uskoro objaviti natječaj za prodaju terena mladim obiteljima, u Crnom.

U prvoj fazi projekta na prodaju će biti 25 parcela površine 500 do 800 metara četvornih, doznajemo u upravom odjelu za upravljanje gradskom imovinom.  Koji će biti osnovni kriteriji za kupnju parcela za Radio Zadar je kazao Marin Batur, zamjenik pročelnika upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom:

"To će svakako biti broj članova obitelji, s tim da će više bodova nositi obitelji s više članova, zatim dob podnositelja, stupanj obrazovanja, zdravstveno stanje- pri tom se misli na invaliditet ili tjelesno oštećenje ili obitelji s djecom s poteškoćama u razvoju, kao i dugotrajno prebivalište na području grada Zadra. ” izjavio je M. Batur.

Ovi kriteriji će se još dorađivati, napominje Batur. Po kojoj cijeni će se nuditi parcele u Crnom ? 

Konačnu cijenu dati će ovlašteni procjenitelj nekretnina ali koliko za sada znamo možemo reći okvirno oko 100 eura, ali pričekajmo vještaka da to bude službeno  - kazao je Batur za Radio Zadar. 

Ovaj pilot- projekt grad Zadar pokreće kako bi mladim obiteljima olakšao stjecanje prve nekretnine, a najavljuje se kako će se natječaji objavljivati u više navrata odnosno faza. 


Reci što misliš!