Događaji

od 13. do 15. lipnja

Blagdan Sv. Ante, Adriatic Zadar Open i Velebit trail ovog vikenda na starigradskom području

Blagdan Sv. Ante, Adriatic Zadar Open i Velebit trail ovog vikenda na starigradskom području

Nakon festivala plesa slijedi nešto potpuno drugačije odnosno, 22. izdanje trail utrke VELEBIT TRAIL koja se održava u subotu 15.lipnja

Starigrad će i ove godine biti jedan od domaćina međunarodnog plesnog festivala ADRIATIC ZADAR OPEN u kojemu će sudjelovati više od 200 sudionika iz Republike Litve.

Nakon gostovanja u Zadru 12.6. u 18.00h na Poljani Pape Ivana Pavla II,  plesne skupine stižu u Starigrad u petak  14. lipnja.

Bogati dvosatni plesni program različitih plesnih žanrova će se održati na Trgu Stjepana Radića sa početkom u 19.00h.

Festival se organizira u suradnji s počasnim konzulatom Republike Litve i Veleposlanstvom Republike Litve u Republici Hrvatskoj.

Nakon festivala plesa slijedi nešto potpuno drugačije odnosno, 22. izdanje trail utrke VELEBIT TRAIL koja se održava u subotu 15.lipnja. 

Natjecatelji iz Hrvatske i drugih zemalja poput Njemačke, Slovenije, Austrije, BIH, Češke, Nizozemske, Finske i dr. okušat će se u savladavanju jedne od 4 kategorije staza: Marathon 42km, Challenger 24km, Active 14km i Light 7km, a sve redom prolaze prekrasnim predjelima Nacionalnog parka Paklenica.

Start natjecatelja je na Trgu Stjepana Radića u razdoblju od 7-9 sati, ovisno o kategoriji, a na istoj lokaciji će se i dočekati te proglasiti pobjednici u svakoj od kategorija.

Ovim događanjima prethodi blagdan Sv.Ante koji se tradicionalno slavi u Tribnju-Kruščici 13.lipnja.

Središnja proslava počinje misnim slavljem i procesijom u crkvi Sv.Ante Padovanskog i potom prigodnim druženjem mještana i gostiju, dok će se večernja sveta misa održati u 19.30 sati. 



 


Reci što misliš!