Predhodno iskustvo nije potrebno
Besplatna škola jedrenja za studente Sveučilišta u Zadru
JK Uskok poziva studente vedrog duha i dobre volje na besplatni početni tečaj škole jedrenja. Predhodno iskustvo nije potrebno.
Kroz tjedan druženja u jedriličarskom klubu Uskok ćemo Vam pokazati osnove jedrenja i znanja o moru.
Ovo ljeto škola jedrenja se održava u dva termina:
15. - 19. srpnja 2024.
22. - 26. srpnja 2024.
Svako popodne, od ponedjeljka do petka u Jedriličarskom klubu
Uskok je na rasporedu:
15:00 Teorijska nastava
16:00 Opremanje jedrilica i jedrenje
18:00 Povratak u lučicu i raspremanje
19:00 Druženje u klubu
Više informacija i prijave na školu jedrenja za studente dostupni su na linku.
Vezane vijesti
-
U laganom ritmu biciklisti su u nedjelju u 10 sati krenuli s Branimirove obale u Zadru, a oko podne većina ih je bila na Trg svetoga Jure u Viru.
-
Otvorenje 11. European Marine Science Educators Association (EMSEA) održat će se u ponedjeljak, 23. rujna 2024. u 9:30 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, Obala kralja Petra Krešimira IV. br. 2 (II kat – zgrada na Rivi).
-
Druga utrka Prvenstva Hrvatske u 1/8 GT electro u vožnji automodela na daljinsko upravljanje održana je u nedjelju 22. rujna na sportskim terenima Strukovne škole Vice Vlatkovića u Zadru.
Izdvojeno
-
Danas je održana telefonska sjednica Vlade na kojoj je donesena Uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata sukladno kojoj se najviše maloprodajne cijene računaju po formuli prema osnovnoj cijeni fosilnog goriva u prethodnom 14-dnevnom razdoblju, s ograničenom premijom od 0,1545 EUR/l za dizelsko i benzinsko gorivo te 0,0781 EUR/l za plavi dizel, a u iznosu 0,8429 EUR/kg smjesa propan – butan za boce, odnosno 0,4116 EUR/kg za velike spremnike.
-
Magnezij je esencijalni mineral koji igra ključnu ulogu u mnogim funkcijama tijela. Iako se može unijeti prehranom, često se preporučuje korištenje magnezija kao dodatka prehrani kako bi se osigurala optimalna razina u tijelu.
-
Jabučni ocat je kiselkasti voćni napitak koji se dobiva fermentacijom soka od jabuke ili cijelih jabuka. Često se koristi u kulinarstvu kao preljev za salatu, marinada ili kao sastojak raznih jela.
-
Bogate zemlje nisu prisustvovale pregovorima o pravednoj klimatskoj tranziciji u Gani i odbile su razgovarati o "škakljivim" pitanjima.
Reci što misliš!