Događaji

dodjeljena priznanja i nagrade učenicima

Svečano obilježen Dan Osnovne škole Jurja Barakovića u Ražancu

Svečano obilježen Dan Osnovne škole Jurja Barakovića u Ražancu

U petak, 7. lipnja 2023., svečano je obilježen Dan škole u OŠ Jurja Barakovića u Ražancu, koji je posvećen obilježavanju Dana državnosti Republike Hrvatske. Dan ranije, u četvrtak 6. lipnja 2024., položeno je cvijeće za sve drage pokojne koji su dali život za domovinu.

Program je započeo pozdravnim govorom ravnateljice Vesne Drmić te bogatim kulturno-umjetničkim programom u kojem su nastupili učenici matične škole Ražanac, Područne škole Radovin te Područnih odjela (Rtina, Ljubač, Krneza, Jovići).

Uslijedila je podjela priznanja i nagrada učenicima koji su se svojim radom, učenjem, kreativnošću i zalaganjem u redovnoj nastavi, izvannastavnim, izvanškolskim aktivnostima i natjecanjima znanja istakli i postigli zapažene rezultate. Nagrade i priznanja uručila je ravnateljica škole Vesna Drmić.

Na međunarodnom matematičkom natjecanju „Klokan bez granica" učenici Mia Milovac, Nika Vranković, Marta Jordan, Ana Premerl i Josip Knežević bili su među 10 % najboljih u državi. Njihove mentorice su Ljiljana Vrkić, Radojka Jović i Barbara Perica.

Na državnoj razini natjecanja „Čitanjem do zvijezda" u kategoriji znanja u Čakovcu su  školu predstavljale učenice Roza Zubčić, 6. r., Marcela Negro, 6. r. i Iva Mustać, 8. r.

Na županijskoj razini natjecanja „Čitanjem do zvijezda" u kategoriji znanja učenice Roza Zubčić, 6. r., Iva Mustać, 8. r. i Marija Knežević, 8. r. osvojile su 1. mjesto, a u kategoriji kreativnog uratka učenica 6.r. Marcela Negro je osvojila 2. mjesto te je njen rad bio izložen na državnoj izložbi.

Na državnoj smotri „Čitajmo zajedno, čitajmo naglas: zaboravljene knjige" u Zagrebu školu su predstavljale učenica Petra Baraba i Marta Jordan. Mentorice su Lidija Rudić i Danijela Petani.


Reci što misliš!