Događaji

vir

Smješko ispratio još jednu generaciju predškolaca

Smješko ispratio još jednu generaciju predškolaca
K. Š.

Tradicionalni oproštaj virskih predškolaca od Dječjeg vrtića Smješko

Renea, Luce, Teo, Loreta, Elija, Matea, Ana, Nora, Bruno, Šimun, Elizabeth, Bruna, Tonina, Adrijana, Rudi, Karlo, Ema, Mia, Marlon, Magdalena i Ivan – imena su virskih mališana, dvadeset i jednog predškolca, koji su se jučer na vrtićkoj svečanosti u društvu svojih roditelja, djedova i baka oprostili od prijateljica i prijatelja, odgajateljica i svih djelatnika Smješka. Jedna se generacija oprašta, a druga nestrpljivo čeka krenuti u Dječji vrtić Smješko. 

– Svi se osjećamo pomalo tužno i sjetno, ali i ponosno jer nam još jedna lijepa i uspješna generacija djece odlazi iz vrtića. Uvijek je tako kada dođe dan oproštaja s našim predškolcima – kaže ravnateljica Smješka Maja Lipovac.

Ravnateljica Lipovac prije same svečanosti obratila se brojnim roditeljima te u ime Smješka zahvalila Općini Vir na stalnoj podršci, dok su tete Mladenka Begonja, Doris Vučković, Anita Bašić (Bubamare), Ivana Bašić, Sara Šango, Ana Nekić (Leptirići), Romana Budija, Mirjana Radić i Lidija Poljak (Mravići) iz ruku djece dobile cvijeće i poklone. Predškolci su s druge strane dobili diplome, svoje razvojne mape, foto uspomenu s izleta na Vransko jezero i čarobne olovke s kojima će još bolje pisati kada krenu u prvi razred. A prije nego što su na stol stavljene slavljenička torta, pizze, keksi, slatkiši, sokići i kava za one malo starije, virski predškolci pjesmom su se pozdravili od Smješka i izveli ultimativni eurovizijski hit Baby Lasagne „Rim Tim Tagi Dim“. 

Kako od jeseni virski mališani kreću u Područnu školu Vir Osnovne škole Privlaka, jučerašnji oproštaj od vrtića bio njihov prvi veliki korak kojeg su odradili s puno smijeha i veselja.

Školske klupe i udžbenici vrlo brzo zamijenit će virskim mališanima svakodnevne dogodovštine iz Smješka, ali su dotad uživali i na tradicionalnom izletu.

Polovicom svibnja predškolci su sa svojim odgajateljicama bili u Parku prirode Vransko jezero gdje su se provozali vlakićem te učili o pticama na poučnoj stazi i edukativnoj radionici, a potom su još posjetili Biograd na Moru.

Bezbrižnu i radosnu oproštajnu proslavu vodile su odgajateljice Smješka i cjelokupno stručno i profesionalno osoblje virskog dječjeg vrtića, a događaju su još prisustvovali načelnik Općine Vir Marino Radović te općinski vijećnik i direktor virske Turističke zajednice Srđan Liverić.        

 


Reci što misliš!