Događaji

vremenska prognoza

Nastavlja se niz toplih i sunčanih dana

Nastavlja se niz toplih i sunčanih dana
Šime Zelić/ PIXSELL

U Dalmaciji i u petak obilje sunčanih sati uz slab do umjeren sjeverozapadni vjetar, popodne i jugozapadni te zapadni uz malo valovito more temperature oko 22 °C. Najviša dnevna temperatura zraka bit će od 27 do 31 °C.

U petak u Slavoniji, Baranji i Srijemu još toplije nego što je bilo u četvrtak, s najvišom temperaturom i do 32 °C. Prevladavat će sunčano, popodne ponegdje s umjerenom naoblakom, a ujutro u Posavini može biti i malo magle. Vjetar većinom slab.

U središnjoj Hrvatskoj poslijepodne nestabilnije, pa uz jači razvoj oblaka prema kraju dana ponajprije u sjevernim krajevima može biti pljuskova i grmljavine, lokalno čak i izraženijih. No veći dana pretežno sunčano s najvišom temperaturom zraka do 30 °C, a ujutro oko 16 °C.

Pretežno sunčano i vrlo toplo i u Gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu, a od sredine dana u Gorskome kotaru lokalno više oblaka i mala vjerojatnost kratkotrajne kiše. Ujutro po kotlinama gdjegod magla. Vjetar slab, popodne ponegdje umjeren jugozapadni, uglavnom na moru, koje će biti toplo, te mirno do malo valovito.

U Dalmaciji i u petak obilje sunčanih sati uz slab do umjeren sjeverozapadni vjetar, popodne i jugozapadni te zapadni uz malo valovito more temperature oko 22 °C. Najviša dnevna temperatura zraka bit će od 27 do 31 °C.

Podjednako vrijeme i na krajnjem jugu Hrvatske - sunca i vedrine bit će u izobilju. Vjetar u početku slab, popodne umjeren maestral koji će temperaturu zraka uglavnom držati ispod 30 °C, a more na otvorenom umjereno valovitim.


Reci što misliš!