Događaji

vremenska prognoza

U utorak sunčanije i toplije

U utorak sunčanije i toplije
Šime Zelić/PIXSELL

Slijede sunčaniji i topliji dani, prema kraju tjedne ponegdje i vrući, uz mjestimične pljuskove još osobito u utorak, te vjerojatno potkraj tjedna.

U utorak u Slavoniji, Baranji i Srijemu još u početku oblačno, zatim sunčana razdoblja. Još će ponegdje pasti malo kiše, bitno manje nego danas. Krajem dana daljnje razvedravanje. Vjetar umjeren zapadni.

U središnjoj Hrvatskoj promjenjivo oblačno, ujutro mjestimice još kiša, a tijekom sunčanijeg poslijepodneva uz poneki lokalni pljusak može još zagrmjeti. Jutarnja temperatura oko 14 °C, najviša od 22 do 25 °C.

Na sjevernom Jadranu i u Gorskoj Hrvatskoj i dalje nestabilno, promjenjivo, osobito u unutrašnjosti Istre i u Gorskom kotaru poslijepodnevni pljuskovi s grmljavinom. Vjetar slab, najviše do umjeren jugozapadni pa će more biti većinom mirno ili malo valovito.

U Dalmaciji većinom suho i sunčano, u unutrašnjosti i na sjeveru povremeno s umjerenom naoblakom te umjerenim sjeverozapadnim vjetrom. S dnevnim razvojem oblaka malo kiše moglo bi pasti u unutrašnjosti sredinom dana. Jutarnja temperatura zraka od 11 u unutrašnjosti do 17 °C na otocima, a najviša dnevna okod 23 do 25 °C.

Na krajnjem jugu Hrvatske prevladavat će sunčano i danju ugodno toplo s najvišom temperaturom zraka oko 25 °C i mora samo malo nižom.


Reci što misliš!