Događaji

Rang lista Jutarnjeg lista

OŠ Krune Krstića najbolje je rangirana škola u Zadarskoj županiji

OŠ Krune Krstića najbolje je rangirana škola u Zadarskoj županiji
Dino Stanin/PIXSELL

Jutarnji list i ove godine ekskluzivno donosi rang-liste najboljih osnovnih škola za svaku hrvatsku županiju. Riječ je o listama koje utvrđuju u kojoj mjeri učenici pojedinih škola uspiju ocjene iz 8. razreda zadržati do državne mature.

Ljestvice obuhvaćaju 859 škola čiji su bivši učenici završili osnovnu školu 2019. godine, a prošle su godine polagali državnu maturu. Podaci o njihovim ocjenama iz hrvatskoga jezika, matematike i engleskog jezika u 8. razredu te uspjehu iz tih predmeta na državnoj maturi preuzeti su iz Školskog e-rudnika, javne baze službenih podataka Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Proteklih tjedan dana, Jutarnji list objavljuje rezultate po županijama, a u današnjem broju objavljena je rang-lista najboljih osnovnih škola u Zadarskoj županiji.

Od 34 osnovnoškolske ustanove, Osnovna škola Krune Krstića u zadarskim Arbanasima najbolje je rangirana škola u Zadarskoj županiji. Ima najbolji omjer između prosječne ocjene za sva tri predmeta iz 8. razreda i prosječne ocjene za sva tri predmeta na državnoj maturi.

U top 10 škola samo su tri iz Zadra, na drugome je mjestu OŠ Petar Lorini u Salima, a otočna škola Valentina Klarina iz Preka zauzela je visoko deseto mjesto

Osnovna škola Jurja Dalmatinca Pag zauzela je četrnaesto mjesto, a OŠ Vladimira Nazora u Neviđanima 26. Na posljednjem je mjestu OŠ Privlaka.


Reci što misliš!