Događaji

subota 1. lipnja

Hod za život održat će se i u Zadru

Hod za život održat će se i u Zadru
Bojan Bogdanić

I ove godine, kao i proteklih godina podsjećamo i sebe i druge koliko je važno zaštiti svaki život, a osobito onaj koji je najmanje zaštićen, a to je život djeteta u majčinoj utrobi - kaže Kristina Japarić, članica organizacijskog tima Hoda za život i obitelji Zadar.

Građani koji se zalažu za temeljno ljudsko pravo, ove godine će imati priliku hodati za život u 15 gradova diljem Hrvatske. Tisuće i tisuće građana svojim će hodom slaviti život, iskazujući solidarnost s nerođenim djetetom, njihovim majkama i očevima. Pravo na život je temeljno ljudsko pravo iz kojeg proizlaze sva druga prava - rekao je Tvrtko Krpina, član organizacijskog tima Hod za život u Zadru. 

Istraživanja pokazuju da 75% žena koje su imale pobačaj kažu da su to učinile zbog ekonomskih razloga ili pritiska okoline. razloga ili pritiska okoline. Tražimo da se trudnicama koje se nalaze u teškim životnim prilikama pruži konkretna financijska pomoć, a ne da im se prekid života vlastitog djeteta pokazuje kao jedini izlazak iz teške situacije. Pobačaj nikad nije rješenje. Niti za majku. Niti za dijete. Niti za oca - kažu iz organizacijskog tima. 

Okupljanje u subotu 1. lipnja, na Trgu Petra Zoranića u 10.00 sati. 


Reci što misliš!