Događaji

vremenska prognoza

Djelomice sunčano, vjetar slab do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni

Djelomice sunčano, vjetar slab do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni
Bojan Bogdanić

Djelomice sunčano bit će na srednjem Jadranu. U unutrašnjosti Dalmacije uz jači razvoj oblaka mjestimice su mogući pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni. Najviša temperatura zraka oko 25 °C.

U utorak na istoku Hrvatske djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Sunčanije u prvom dijelu dana, a poslijepodne uz jači razvoj oblaka mjestimice pljuskovi i grmljavina, osobito u zapadnoj Slavoniji. Ujutro ponegdje može biti magle. Najviša temperatura između 25 i 27 °C.

U središnjoj Hrvatskoj uz promjenjivu naoblaku od sredine dana pljuskovi i grmljavina bit će češći, moguće ponegdje i izraženiji uz prolazno umjeren do jak sjeverni vjetar. Bit će toplo, nekima i sparno.

U Gorskoj Hrvatskoj također promjenjiva naoblaka uz mjestimične pljuskove i grmljavinu, od sredine dana lokalno moguće izraženije. Sunčanije, ali ne i posve stabilno bit će na sjevernom Jadranu pa se ne može isključiti mogućnost pljuskova, osobito u Istri. Jutro u gorju svježe, a najviša temperatura zraka između 18 i 23 °C, na moru od 23 do 25 °C. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni, navečer uz obalu bura.

Djelomice sunčano bit će na srednjem Jadranu. U unutrašnjosti Dalmacije uz jači razvoj oblaka mjestimice su mogući pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni. Najviša temperatura zraka oko 25 °C.

Podjednaka temperatura i na jugu Hrvatske, gdje uz promjenjivu naoblaku može biti pljuskova i grmljavine, osobito u zaobalju. Slab do umjeren jugozapadni i zapadni vjetar, uz obalu ujutro i navečer i bura uz mirno ili malo valovito more čija je temperatura između 20 i 22 °C.


Reci što misliš!