Događaji

od 14. lipnja

Na Belafuži u Zadru seminar nove evangelizacije po modelu prof. Tomislava Ivančića

Na Belafuži u Zadru seminar nove evangelizacije po modelu prof. Tomislava Ivančića
Pixabay

Zajednica Molitva i Riječ podružnica Zadar poziva vas na trodnevni Seminar nove evangelizacije pod geslom “Vi ste svjetlo svijeta” (Mt 5,14)

Voditelj je Ivica Lulić, vjeroučitelj sa drugim evangelizatorima iz zajednice. Seminar će se održati od 14 do 16.6.2024.u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Belafuži u Zadru.

Raspored je sljedeći:

Petak 19.00 – 21.00

Subota 8.30  – 13:00 s pauzama

Nedjelja 16.00 – 20.00 s pauzom

Sadržaj seminara, kao i cilj i struktura određeni su crkvenim dokumentima, a posebno dokumentom pape Pavla VI. “Evangelii nuntiandi”, zatim dokumentom pape Ivana Pavla II. “Catechesi tradendae”, “Ecclesia in Europa”, dokumentom hrvatskih biskupa ” Na svetost pozvani”(izd.HBK,2002.god.) te dokumentom i obrednikom “Inicijacija – red pristupa odraslih u kršćanstvo”. Bitan sadržaj evangelizacije nalazi se u posebnom priručniku, knjizi “Susret sa živim Bogom” prof.dr. Tomislava Ivančića.

Seminari omogućuju da se ponovo otkriju vlastiti kršćanski korijeni, dođe do iskustva susreta s Isusom Kristom, a to iskustvo donosi veliku promjenu života i snagu Duha Svetoga. Također, u evangelizaciji se naviješta, proglašava radosna vijest i pomaže Crkvi da bude svjedočka.

Ako se pitate zašto doći na jedan ovakav seminar najbolje će vam dati odgovor iskustva sudionika sa prošlih seminara:

Svaki moj korak u životu bio je potvrđen riječima na seminaru. Tada sam spoznala da sam Božja miljenica, i da ništa nije moje, baš ništa, sve mi je On poklonio. I tako me obradovala spoznaja da nisam uzalud ovdje: „Ti si odabrana i zovem te u zajednicu, da zračiš, da jačaš, prenosiš talente i ova svjedočanstva!“. 

K.T

Doživio sam kako me „Netko“ uzdigao iznad svega. Nakon prvog dana seminar uočio sam kako Bog komadić po komadić tereta skida s mojih leđa i oslobađa me svih tereta koje sam svjesno natovario na sebe, misleći kako to baš tako treba biti. Znao sam odmah da mi Duh Sveti priprema ulaz u slobodu. Drugi dan sam jako dobro čuo misao koju je izrekao voditelj:

„Bog ne stvara kušanje, patnje, bolesti, ali ih dopušta ne bi li priveo čovjeka svojoj milosti.“

Ostao sam zapanjen i druge riječi kao da više nisam čuo. To je bila misao koja se u meni urezala, a ujedno mi je dala odgovore na mnoga moja pitanja i traganja. Bio je to biser zbog kojeg me Bog pozvao na ovaj seminar. 

Mario. M

Iskustva preuzeta sa Hagio.hr, gdje možete pronaći i druga mnogobrojna iskustva sa seminara. 


Reci što misliš!