Događaji

#DHMZ

Promjenjiva naoblaka ponegdje s kišom, pljuskovima i grmljavinom

Promjenjiva naoblaka ponegdje s kišom, pljuskovima i grmljavinom
Iva Pejković

Promjenljivo, mjestimice u unutrašnjosti i pretežno oblačno. Ponegdje kiša te pljuskovi s grmljavinom, lokalno moguće izraženiji, osobito u središnjoj Hrvatskoj.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i istočni, popodne na zapadu sjeverozapadni. Slab do umjeren sjeverozapadnjak i na Jadranu, uz obalu ponegdje bura, osobito na sjevernom dijelu lokalno s jakim udarima, a u prvom dijelu dana mjestimice jugoistočnjak.

Najniža jutarnja temperatura od 10 do 15, na Jadranu između 15 i 20 °C. Najviša dnevna temperatura od 18 do 23, na istoku i ponegdje na Jadranu do 25 °C.

Izgledi vremena od 27. do 29. svibnja 2024.

U ponedjeljak većinom sunčano, osobito na Jadranu. Poneki je pljusak ili malo kiše moguće uglavnom u Gorskoj Hrvatskoj te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije. U utorak promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, ponegdje kiša i grmljavina, najviše sunca na istoku.

U srijedu djelomice sunčano, mjestimice kiša te grmljavina, a vjerojatnost za oborinu najmanja na sjevernom dijelu Jadrana. U jutarnjim satima u pojedine dane na kopnu moguća magla. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab, ponegdje umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni.

Na Jadranu slab i umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, u ponedjeljak i srijedu u jutarnjim satima mjestimice uz obalu bura, uglavnom na sjevernom Jadranu. U unutrašnjosti toplije nego u nedjelju, a na Jadranu će se zadržati podjednaka temperatura.

Vremenska prognoza za Jadran za prvih 12 sati

Sjeverozapadni vjetar 8-18, mjestimice do 26 čvorova, u noći na južnom Jadranu i u Velebitskom kanalu bura 10-20 čvorova. More 2-3. Vidljivost 10-15 km. Malo do umjereno oblačno, a mjestimice uz više oblaka kiša, pljuskovi i grmljavina, uglavnom uz obalu.

Vremenska prognoza za sljedećih 12 sati

Slab do umjeren, prema otvorenom moru srednjeg Jadrana i pojačan sjeverozapadni vjetar. Prijepodne u Velebitskom kanalu i na južnom Jadranu slaba do umjerena, mjestimice i pojačana bura, oslabjet će poslijepodne. More malo do umjereno valovito. Promjenjiva naoblaka ponegdje s kišom, pljuskovima i grmljavinom.


Reci što misliš!