Događaji

odlazak u mirovinu

Poznati zadarski čistači Dado i Vlado rastaju se nakon 41 godine zajedničkog rada

Poznati zadarski čistači Dado i Vlado rastaju se nakon 41 godine zajedničkog rada
RTL

Dado Miočić i Vlado Bratović, poznati zadarski čistači, rastaju se nakon 41 godine zajedničkog rada. Dado odlazi u mirovinu, a Vlado ostaje bez dugogodišnjeg kolege.

Dado i Vlado su poznati po svojoj profesionalnosti, srdačnosti i duhovitosti. Zadrani ih cijene i poštuju, a dobili su i brojne nagrade za svoj rad. 

Najpoznatiji zadarski čistači dobili su nagradu zadarske Turističke zajednice Nasmiješeno sunce, Grb Grada, ali i Plavi cvijet HTZ-a. 

Dado je uvijek bio poznat po oštrom oku i instinktu, pa je znao u smeću pronaći i novac koji bi uvijek podijelio s Vladom, ali i druge vrijedne stvari kojih su se vlasnici olako odrekli.

Nekoliko su godina vodili i emisiju na lokalnoj radio postaji, a s gradonačelnikom su odavno na 'ti'. Branko Dukić primio je Dadu u svom uredu prije odlaska u mirovinu i darivao.

"Mene svatko zna jer ja ljude poštujem. Meni nitko u životu ne smeta. Ja sam inače s ljudima dobar, a to mi se puno vraća. A znam da je teško napustiti, ali dobro, sve u svemu je dobro. Imam krasnog prijateja koji mi je pomoga dosta u životu", kaže Dado koji se službeno zove Ante Miočić, a njegovom kolegi Vladi Bratoviću možda je i teže.

"Suze možda idu, ali neću da nitko drugi vidi osim mene. Emotivan sam i potišten ovih dana, nije mi lako... Mi smo prijatelji otkad smo skupa u firmi, a pogotovo sad, nerazdvojni. Ujutro čak da ne bi zaspao, on mene zove ujutro na posao prije 5, jesi budan, diži se, ajmo radit", kaže.


Reci što misliš!