Kultura

naši otoci

Jubilarna Ugljanska plava noć bila je najveselija i najposjećenija dosad

Jubilarna Ugljanska plava noć bila je najveselija i najposjećenija dosad
I. Švorinić

Ako je suditi prema reakcijama i komentarima iz publike, 10., jubilarna Ugljanska plava noć bila je najveselija i najposjećenija dosad.

Tradicionalni pozdrav ljetu, odnosno večer folklora koju organizira Udruga Điran iz Ugljana, okupio je udruge i KUD-ove koji brižno njeguju i čuvaju plesove, pjesmu, nošnje i običaje krajeva iz kojih dolaze.

A ove je godine Plava noć, kako je naglasio načelnik Općine Preko Jure Brižić, imala i međunarodni karakter jer su Udruzi Điran u goste došli skupina Folk Ru Maccature iz Carpinonea u regiji Molise u Italiji i Hrvatska kulturno-umjetnička i sportska zajednica Berlin.

Osim njih i domaćina te nastupa Dječjeg vrtića Lastavica i Osnovne škole Valentina Klarina, područnih odjela Ugljan, svoje tradicijsko blago predstavili su KUD Bokolje iz Dobropoljane, KUD Nevijana iz Neviđana, KUD Kukljica iz Kukljice.

A kako je protekla Plava noć, od povorke kulturno-umjetničkih društava kroz Lučino selo do nastupa na pozornici u središtu mjesta, pogledajte u FOTOGALERIJI Ingrid Švorinić.


Reci što misliš!