Događaji

#aktualno

Zadarske plaže uređuju se za sezonu kupanja

Zadarske plaže uređuju se za sezonu kupanja
Dino Stanin/PIXSELL

Zadarske plaže uređuju se za sezonu kupanja. Dio redovitih radova koji u velikoj mjeri uključuju dohranjivanje je već odrađen, odnosi se to na plaže u Puntamici, Diklu, Vitrenjaku i Punti Bajlo, potvrdio je resorni pročelnik Robertino Dujela.

Naravno, uz napomenu kako veće zahvate koči trenutna situacija s tehničkim proračunom. 

Napomenu kako veće zahvate koči trenutna situacija s tehničkim proračunom, a tek nedavno i usvojen Plan upravljanja pomorskim dobrom. 

“Finaliziramo i osvježavanje sunčališta na lokacijama Diklo, Punta Bajlo i kod Marexa, kao i na svim lokacijama koje administrativno pripadaju gradu Zadru, nadopunjavamo s komunalnom opremom, košarama za otpad, klupama i slično...U planu je nastavak uređenja plaže Kolovare, tu su nužna zaista malo izdašnija proračunska sredstva, u dijelu uređenja postojećih plaža zasigurno dodatan napor potrebno je uložiti u Diklu, Kožino i Petrčanima. ”

Ususret nadolazećoj ljetnoj sezoni i prometnim gužvama koje se očekuju u samom centru Zadra dobra je vijest kako se povećava broj parkirališnih mjesta na Poluotoku. O lokacijama i broju mjesta, govori pročelnik Robertino Dujela.

“Pripremili smo 28 novih parkirnih mjesta koje smo regulirali sa prometnim elaboratom na samom Poluotoku, tu su pretežno parkirna mjesta u krugu Fine, a namijenjena su u prvom redu stanarima Poluotoka, a jedna od novina je i što planiramo od ovoga ljeta, uvjet je i da odluka prođe Gradsko vijeće, imati i uređeni parking ispred gimnazije u parku ( Vladimira Nazora) gdje je dosada bilo neprimjereno korištenje tog prostora tijekom ljetnih mjeseci, prostor će se osigurati da njime upravljaju Obale i lučice, isključivo za vrijeme ljetnih praznika.”


Reci što misliš!