Događaji

evo detalja

U Zadru osnovana nova Udruga umirovljenika - "3. Dob"!

U Zadru osnovana nova Udruga umirovljenika -
Pixabay

Članovi Udruge mogu postati svi građani treće životne dobi, a udruga će napraviti dodatni iskorak u poboljšanju socio-ekonomskog i svakog drugog statusa umirovljenika kroz kvalitetne programe rada

U Zadru je osnovana nova moderna Udruga umirovljenika „3. Dob“ čiji će ciljevi biti uključivanje i organiziranje umirovljenika grada Zadra i županije radi ostvarivanja boljeg materijalnog i društvenog položaja umirovljenika i osoba treće dobi, ostvarivanje suradnje s drugim udrugama i maticama umirovljenika, organima državne uprave, sindikalnim i drugim ustanovama, koji se svojim programima zalažu u rješavanju pitanja značajnih za život i rad umirovljenika.

- Udruga „3. Dob“ će odbaciti dosadašnje zastarjele, stereotipne načine djelovanja, koje prakticiraju postojeće Udruge umirovljenika u gradu Zadru, već će napraviti dodatni iskorak u poboljšanju socio-ekonomskog i svakog drugog statusa umirovljenika kroz kvalitetne programe rada i povlačenje Europskih sredstava, namijenjenih osobama treće životne dobi, kazao nam je predsjednik Udruge, Marko Mijić, inače mag.turist.komunikolog.

S ciljem veće socijalizacije umirovljenika Udruga će potaknuti druženja i razmjenu iskustava sa svim postojećim zainteresiranim udrugama širom RH i zemalja u okruženju, organizirati seminare iz informatike i financijskog poslovanja, mirovinskog i zdravstvenog osiguranja, razna putovanja, tematske zabavne večeri i kreativne radionice, a kroz stručne analize i predavanja eminentnih stručnjaka iz područja prava, ekonomije, sociologije, psihologije, medicine, kineziologije i drugih znanstvenih disciplina pružit će im se savjetodavna i svaka druga pomoć.

U svezi navedenog Udruga će, kao ni jedna do sada, nastojati uspostaviti suradnju sa zadarskim Sveučilištem, kako bi realizirala određene projekte iz Plana i programa rada, kao što su primjerice „Primjena informatike“, „Anksioznost i stres kod starije dobi“ „Zdravo starenje“, „Uzdržavanje i nasljedstvo“ i sl.

- Seminari takvog tipa će  umirovljenicima omogućiti stjecanje praktičnih vještina osnova rada na računalu, pretraživanja i komunikacije putem interneta, korištenja smartphonea te usluge e-Građani, dok će ciklusom „Anksioznost i stres“ bolje upoznati s psihološkim teorijama i istraživanjima koja se odnose na stres i suočavanje sa stresom uz poseban naglasak na proces starenja.

Ako tomu dodamo predavanja iz prava o uvjetima za odlazak u punu ili prijevremenu mirovinu,  doživotnom uzdržavanju, nasljedstvu, sociologije o ulozi umirovljenika u hrvatskom društvu onda smatramo da će Udruga biti od neprocjenjive pomoći umirovljenicima i tako opravdati cilj svoga postojanja.

Napominje i da osim umirovljenika članovi Udruge mogu postati svi građani treće životne dobi, pa stoga očekuje da će Program rada privući mnoge, koji su željni druženja, uzajamnih poznanstava, usvajanja novih znanja i tehnologija, kako ne bi mogli zaostajati za mlađim generacijama - vlastitom djecom, unučadi, rodbinom i prijateljima.

Za sve dodatne informacije može se koristiti mail 3.dobzadar@gmail.com

 


Reci što misliš!