Događaji

sveučilište u zadru

Međunarodni dan žena u pomorstvu i Europski dan pomorstva obilježava se i u Zadru

Međunarodni dan žena u pomorstvu i Europski dan pomorstva obilježava se i u Zadru

Na Pomorskom odjelu Sveučilišta u Zadru (kod Pomorske škole) s početkom u 10:00 sati održat će se panel rasprava na temu: "Zadovoljstvo i motivacija pomoraca na brodu – nove generacije na tržištu rada".

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana žena u pomorstvu i Europskog dana pomorstva, vodstvo Pomorskog odjela Sveučilišta u Zadru položit će vijenac i zapaliti svijeću kod spomenika stradalim mornarima.

Nakon toga, u dvorani PO3 na Pomorskom odjelu Sveučilišta u Zadru (kod Pomorske škole) s početkom u 10:00 sati održat će se panel rasprava na temu: "Zadovoljstvo i motivacija pomoraca na brodu – nove generacije na tržištu rada".

Za kraj svoje iskustvo i svoju priču žene u pomorstvu ispričat će nam Marcela Vugdelija, treća časnica stroja na Tankerskoj plovidbi d.d. Zadar.

Sve navedene aktivnosti održat če se u utorak, 21. svibnja 2024.g. 

Međunarodni dan žena u pomorstvu obilježava se svake godine 18. svibnja. Ovaj dan je proglasila Međunarodna pomorska organizacija (IMO) kako bi se promicalo zapošljavanje, zadržavanje i nastavak zapošljavanja žena u pomorskom sektoru. Trenutačno manje od 2 % žena čini globalnu radnu snagu u pomorstvu, a najveći dio njih je zaposlen u kruzing industriji.

Tema ovogodišnjeg obilježavanja Međunarodnog dana žena u pomorstvu je 'Sigurni horizonti:

Žene oblikuju budućnost pomorske sigurnosti'. Neka žene u pomorstvu ne budu iznimka, nego postanu pravilo.
 


Reci što misliš!