Događaji

vremenska prognoza

Subota sunčana i razmjerno topla, umjereno jugo

Subota sunčana i razmjerno topla, umjereno jugo
Bojan Bogdanić

Subota će diljem Hrvatske biti najstabilniji od sljedećih sedam dana - u većini krajeva i najsunčaniji jer već od nedjelje ponovno slijedi promjenjivije vrijeme.

Subota će u Slavoniji, Baranji i Srijemu proteći sunčano, samo lokalno s umjerenom naoblakom, te većinom slabim vjetrom. Ujutro mjestimice magla i temperatura od 10 do 13 °C. Danju će porasti na 25 do 27 °C.

Sunčano će prevladavati i u središnjoj Hrvatskoj. Ujutro rijetko kratkotrajna magla, poslijepodne naoblaka dnevnog razvoja. Mjestimice će zapuhati umjeren jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura od 9 do 12 °C, a dnevna od 24 do 26 °C. 

I na zapadu sunčana subota, uz ponešto oblaka u Gorskoj Hrvatskoj te u unutrašnjosti Istre gdje postoji mala vjerojatnost za pljusak. Puhat će umjeren jugozapadni vjetar, na sjevernom Jadranu i slabo do umjereno jugo. Dnevna temperatura od 21 °C u gorju do 25 °C na obali i otocima.

U Dalmaciji još malo toplije - ujutro u unutrašnjosti od 9 do 13 °C, a na moru od 15 do 18 °C. Pritom će prevladavati sunčano, poslijepodne s umjerenom naoblakom. Puhat će umjereno jugo prema otvorenom i jako, pa će more biti malo i umjereno valovito.

Premda i na jugu Hrvatske većinom sunčano - bit će nešto više oblaka nego u ostalim krajevima. Puhat će umjereno jugo, uz obalu i južni vjetar. Dnevna temperatura od 24 do 26 °C.


Reci što misliš!