Događaji

krila oluje imaju drage goste

Red Arrows ponovo na nebu iznad Zadra!

Red Arrows ponovo na nebu iznad Zadra!
Dino Stanin/PIXSELL

Tijekom dvotjednog boravka u Hrvatskoj britanska akrobatska grupa pripremat će se za nadolazeću sezonu te će na širem području Zadra, Biograda na moru, otoka Vira i Murtera provodite letačke aktivnosti

Akrobatska skupina Kraljevskog ratnog zrakoplovstva (Royal Air Force) Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske "Red Arrows" sletjela je s 11 britanskih aviona BAE HAWK T-1, u četvrtak 11. travnja 2024. u vojarnu "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku Donjem, u radni posjet akrobatskoj grupi „Krila Oluje“.

Tijekom dvotjednog boravka u Hrvatskoj britanska akrobatska grupa pripremat će se za nadolazeću sezonu te će na širem području Zadra, Biograda na moru, otoka Vira i Murtera u vremenu od 10:00-17:00 sati provodite letačke aktivnosti.

Letenje će se provoditi na malim do srednjim visinama (100 m do 6000 m visine) uz opridržavanje svih sigurnosnih mjera. Tijekom letova očekuje se pojačana buka stoga zahvaljujemo stanovništvu spomenutih područja na razumijevanju.

Akrobatska grupa “Red Arrows” već nekoliko uzastopnih godina posjećuje vojarnu u Zemuniku te ima višegodišnju uspješnu suranju s akro grupom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva “Krila Oluje” s kojima provode zajedničku obuku i uvježbavanja.

Akrobatska skupina Red Arrows je osnovana 1965. godine, a prvi posjet 93. krilu HRZ-a bio je 2017. godine.


Reci što misliš!