Događaji

uživancija za sva osjetila

Osmi Tuna, Sushi & Wine Festival u ovogodišnjem je formatu i više nego opravdao značaj ove prave zadarske manifestacije

Osmi Tuna, Sushi & Wine Festival u ovogodišnjem je formatu  i više nego opravdao značaj ove prave zadarske manifestacije
M. Lipar

Ovogodišnji, osmi po redu Tuna, Sushi & Wine Festival u novom i proširenom izdanju dokazao je kako je najvažnija godišnja gastronomsko-turistička i zabavna manifestacija Turističke zajednice grada Zadra.

Gastronomska jer slavi i snažno sudjeluje u brendiranju plave ribe (i sve druge hrane iz mora) kao najvažnijeg prehrambenog proizvoda kojeg Zadar i njegov kraj imaju. Ponovno snažno uključivanje Pelagos Net Farme, Jadran tune, Kali tune, Cromarisa i Marikomerca, marikulturnih zadarskih tvrtki u ovaj projekt, odnosno prezentacija onog najboljeg što te tvrtke uzgajaju i stavljaju na tržište, a naravno i u svijetu, dodaje Festivalu dimenziju svojevrsnog sajma dobrih, autentičnih namirnica i njihovo pretvaranje u vrhunska jela.

Posjet Loop turističkih agenata Zadru Posjet Loop turističkih agenata Zadru

Turistička tvrtka Ilirija također se snažno ponovno priključila festivalu, što je rezultiralo pamtljivom i ugodnom večeri u Arsenalu.

Otvoreni dio festivala na Trgu Petra Zoranića i jela sjajnih kuhara poput Zirojevića, Križanovića, mladih Kalmete i Sučića te street food kreativaca iz Picnica i Burgers & More održali su manifestaciju na visokoj gastronomskoj razini.

U turističkom smislu ove je godine izvrsno određen termin održavanja manifestacije. Stigli su prvi predsezonski gosti u velikom broju, rekli bi 'bio je pun grad turista', a u Zadru ih je prigodno dočekala primamljiva ponuda dobrih jela iz mora.

Sasvim je sigurno da će svoj posjet Zadru pamtiti i po Tuna, Sushi & Wine Festivalu. Koncerti i radionice organizirane u okviru višednevnog događanja privukli su pod festivalski šator na Zoranićevom Trgu i mnoštvo domaćeg svijeta, pa se stekao dojam da ovo nije početak proljeća već ljeto na vrhuncu.Uz sve to, upravo u vrijeme TSW Festivala u Zadar je stiglo nekoliko većih skupina premium turističkih agenata i tour operatora iz cijelog svijeta, točnije nekoliko stotina sudionika prestižnog turističkog lošinjskog B2B eventa.

U Zadru su uživali u sjajnim morskim zalogajima koje im je pripremio Ilirijin tim, a namirnice za prijem važnih agenata donirale su zadarske tvrtke za uzgoj i preradu ribe Pelagos Net Farma, Jadran tuna, Kali tuna, Cromaris i Marikomerc.

Tuna, Sushi & Wine Festival iz godine u godinu u smislenim nijansama mijenja lica i sadržaj i više je nego opravdao svoje postojanje i format te sasvim  sigurno pretendira u idućih nekoliko godina postati jedan od najvažnijih gastronomskih i turističkih događanja u Hrvatskoj.
 


Reci što misliš!