uživancija za sva osjetila
Osmi Tuna, Sushi & Wine Festival u ovogodišnjem je formatu i više nego opravdao značaj ove prave zadarske manifestacije
Ovogodišnji, osmi po redu Tuna, Sushi & Wine Festival u novom i proširenom izdanju dokazao je kako je najvažnija godišnja gastronomsko-turistička i zabavna manifestacija Turističke zajednice grada Zadra.
Gastronomska jer slavi i snažno sudjeluje u brendiranju plave ribe (i sve druge hrane iz mora) kao najvažnijeg prehrambenog proizvoda kojeg Zadar i njegov kraj imaju. Ponovno snažno uključivanje Pelagos Net Farme, Jadran tune, Kali tune, Cromarisa i Marikomerca, marikulturnih zadarskih tvrtki u ovaj projekt, odnosno prezentacija onog najboljeg što te tvrtke uzgajaju i stavljaju na tržište, a naravno i u svijetu, dodaje Festivalu dimenziju svojevrsnog sajma dobrih, autentičnih namirnica i njihovo pretvaranje u vrhunska jela.
Turistička tvrtka Ilirija također se snažno ponovno priključila festivalu, što je rezultiralo pamtljivom i ugodnom večeri u Arsenalu.
Otvoreni dio festivala na Trgu Petra Zoranića i jela sjajnih kuhara poput Zirojevića, Križanovića, mladih Kalmete i Sučića te street food kreativaca iz Picnica i Burgers & More održali su manifestaciju na visokoj gastronomskoj razini.
U turističkom smislu ove je godine izvrsno određen termin održavanja manifestacije. Stigli su prvi predsezonski gosti u velikom broju, rekli bi 'bio je pun grad turista', a u Zadru ih je prigodno dočekala primamljiva ponuda dobrih jela iz mora.
Sasvim je sigurno da će svoj posjet Zadru pamtiti i po Tuna, Sushi & Wine Festivalu. Koncerti i radionice organizirane u okviru višednevnog događanja privukli su pod festivalski šator na Zoranićevom Trgu i mnoštvo domaćeg svijeta, pa se stekao dojam da ovo nije početak proljeća već ljeto na vrhuncu.Uz sve to, upravo u vrijeme TSW Festivala u Zadar je stiglo nekoliko većih skupina premium turističkih agenata i tour operatora iz cijelog svijeta, točnije nekoliko stotina sudionika prestižnog turističkog lošinjskog B2B eventa.
U Zadru su uživali u sjajnim morskim zalogajima koje im je pripremio Ilirijin tim, a namirnice za prijem važnih agenata donirale su zadarske tvrtke za uzgoj i preradu ribe Pelagos Net Farma, Jadran tuna, Kali tuna, Cromaris i Marikomerc.
Tuna, Sushi & Wine Festival iz godine u godinu u smislenim
nijansama mijenja lica i sadržaj i više je nego opravdao svoje
postojanje i format te sasvim sigurno pretendira u idućih
nekoliko godina postati jedan od najvažnijih gastronomskih i
turističkih događanja u Hrvatskoj.
Vezane vijesti
-
Bilosnić je u ovoj svjetskoj antologiji zastupljen s dvanaest pjesama iz ciklusa Tigar u Salamanci, knjige koja je početkom godine tiskana u hrvatskom izdanju, a uskoro se očekuje i njezino objavljivanje u Rumunjskoj.
-
Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči da je 26. travnja oko 16 sati u Posedarju, zbog prethodnih nesuglasica oko parkiranja, nakon međusobnog verbalnog sukoba, fizički napao 57-godišnjeg hrvatskog državljanina i pri tom ga ozlijedio.
-
Iz zadarske Elektre stiže obavijest o privremenom prekidu u opskrbi električnom energijom zbog radova prema sljedećem rasporedu
Izdvojeno
-
U četvrtak, 2. svibnja 2024. godine s radom počinje Farmakološka ambulanta i to u sobi 335, na 3.katu u zgradi Poliklinike Opće bolnice Zadar.
-
Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta (DP) Mario Radić izjavio je u ponedjeljak da je DP na predsjedništvu stranke potvrdio da ne može biti dio većine u kojoj su SDSS i Možemo!
-
Od danas do četvrtka, 2. svibnja na području virske općine provodit će se sustavne mjere druge ovogodišnje larvicidne dezinsekcije, koje će se provoditi larvicidima (tabletama).
-
Ove sunčane nedjelje na zadarskom Višnjiku 150 djece svih dobnih skupina trčalo je s ciljem promocije dječjeg zdravlja, a sve to organizirala je Helen Doron škola engleskog jezika za djecu.
Reci što misliš!