Događaji

Na besplatnim radionicama poslovnih planova

Zadarski srednjoškolci postali poduzetnici na jedan dan

Zadarski srednjoškolci postali poduzetnici na jedan dan

U sklopu suradnje između Odjela za ekonomiju Sveučilišta u Zadru i tvrtke Digital park, održane su besplatne radionice izrade poslovnih planova namijenjene učenicima srednjih škola.

Ovaj edukativni događaj, održan 5. travnja 2024. na Odjelu za ekonomiju u Zadru, okupio je 28 učenika iz različitih škola.

U uvodnom dijelu, Luka Perović, direktor tvrtke Digital park, istaknuo je važnost marljivog učenja i razmjene znanja među studentima kao ključnih faktora za uspješno studiranje i budući profesionalni razvoj.

Pročelnik Odjela za ekonomiju, doc.dr.sc. Jurica Bosna, naglasio je da su radionice osmišljene s ciljem promoviranja poduzetničkog načina razmišljanja, koji je koristan za sve pojedince, bez obzira na njihovu buduću profesiju.

Edukativni dio radionica vodile su asistentice Marijana Jerić, mag.oec. i Monika Hordov, mag.oec., pružajući učenicima praktične savjete i alate za izradu poslovnih planova te razvoj poduzetničkih kompetencija.

Nakon teorijskog dijela, učenici su imali priliku testirati svoje stečeno znanje kroz timski rad na tri zadatka, koje su osmislili voditeljice radionica s profesoricom Ivonom Mikulandrom Volić i direktorom Digital parka, Lukom Perovićem.

Tvrtka Digital park dodijelila je ukupno 900 eura najuspješnijim timovima, a u povjerenstvu za odabir najboljih sudjelovali su predstavnici iz tvrtke Digital park i Sveučilišta u Zadru.

Najuspješniji timovi po zadacima su:

KOVA; Dominik Kovačević i Antonio Kovačević, iz Gimnazije Frane Petrića u Zadru za prvi zadatak,
ETA; Ena Šimičević, Toni Jurjević i Adrian Milin, iz Ekonomske i birotehničke škole u Zadru za drugi zadatak,
300€; Frane Žmire, Roko Krupić i Juraj Veselinović, iz Ekonomske i birotehničke škole u Zadru za treći zadatak.


Reci što misliš!