Događaji

vremenska prognoza

Za travanj iznimno toplo pretežno sunčano razdoblje nastavlja se i početkom novog tjedna

Za travanj iznimno toplo pretežno sunčano razdoblje nastavlja se i početkom novog tjedna
Bojan Bogdanić

Za travanj iznimno toplo pretežno sunčano razdoblje nastavlja se i početkom novog tjedna, a od srijede nestabilnije i svježije, uz pljuskove i grmljavinu.

U ponedjeljak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavati sunčano vrijeme, uz slab do umjeren jugoistočni i istočni vjetar. Najniža temperatura zraka od 9 do 12 °C, najviša između 28 i 30 °C.

Uz mnogo sunčanih sati u središnjoj Hrvatskoj temperatura gdjegod na jugu i 31 °C. U Međimurju i Podravini povremeno će puhati umjeren južni i jugoistočni vjetar, drugdje vjetar uglavnom slab. 



Sunčanog vremena neće nedostajati ni na sjevernom Jadranu i u Gorskoj Hrvatskoj. Ujutro mjestimice može biti magle, osobito na moru. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni. Najviša temperatura zraka između 21 i 25 °C, u gorju ponegdje i viša.

Podjednake vrijednosti i u Dalmaciji. Prijepodne će zapuhati do umjeren južni vjetar i jugo, pa će more biti mirno ili malo valovito, prema otvorenom dijelu i umjereno valovito. Uz većinom sunčano vrijeme vjerojatno će biti i pokojeg kupača.

Kupača će sve više biti i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje će dominirati nebesko plavetnilo. Jutarnja temperatura zraka od 10 °C u unutrašnjosti do 15 °C na otocima, a najviša dnevna između 21 i 25 °C.


Reci što misliš!