Događaji

#UNIZD

Održan prvi online sastanak projekta SOCRAT za promicanje održivog razvoja turizma

Održan prvi online sastanak projekta SOCRAT za promicanje održivog razvoja turizma
UNIZD

U četvrtak, 5. travnja 2024. održan je prvi online sastanak projekta SOCRAT. Projekt je službeno započeo 1. ožujka 2024. i traje do 31. svibnja 2026.

Financiran je iz programa INTERREG Italija-Hrvatska 2021 - 2027. Projektno partnerstvo čine organizacija Pino Pascali, Nacionalna konfederacija obrtnika i malih i srednjih poduzeća, regija Veneto, Venecijanski institut za rad, Istarska županija, Turistička zajednica Kvarnera, agencija INOVacija i Sveučilište u Zadru.

Cilj projekta je promicanje održivog razvoja turizma i jačanje zajednice na talijanskoj i hrvatskoj obali Jadrana kroz promociju turističkih itinerera temeljenih na suvremenoj umjetnosti, obrtu, kreativnim i kulturnim industrijama te civilnom društvu.

Projekt nastoji odgovoriti na zajedničke teritorijalne izazove kao što su pretjerano oslanjanje na sezonske turističke tokove, nedovoljna suradnja između umjetnika i lokalnih vlasti te autentičnost turističke ponude.

Kick-off sastanak projektnih partnera planiran je za lipanj gdje će se detaljno razraditi plan provedbe projeknih aktivnosti.
 


Reci što misliš!