Događaji

vremenska prognoza

Nedjelja pretežno vedra i vrlo topla, na kopnu gdjegod i vruća

Nedjelja pretežno vedra i vrlo topla, na kopnu gdjegod i vruća
I. P.

Do utorka stabilno i toplo kao rijetko kada u ovo doba godine, ponegdje čak i rekordno, na kopnu i vruće, zatim promjenjivije, uz pad temperature zraka.

Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing.: "U nedjelju u Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno sunčano uz slab do umjeren istočni vjetar. Najniža temperatura između 10 i 12 °C, a najviša dnevna od 27 do 30 °C.

I u središnjoj Hrvatskoj vrlo toplo, čak i vruće uz većinom sunčano vrijeme i slab jugoistočni vjetar.

Vedrine neće nedostajati na sjevernom Jadranu i u Gorskoj Hrvatskoj, a dan bi mogao proći bez oblaka. Vjetar slab, na Jadranu jugozapadni i sjeverozapadni. Ujutro te osobito navečer na moru vidljivost smanjena zbog moguće magle, osobito uz obalu Istre. Najviša temperatura u gorju od 25 do 28 °C, na moru između 21 i 23 °C.

Vedro i na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije uz slab do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni vjetar. More malo, prema otvorenom do umjereno valovito. Najniža temperatura zraka u unutrašnjosti oko 9 °C, na moru od 12 do 15 °C, a najviša dnevna između 22 i 25 °C, u unutrašnjosti viša.

Pretežno sunčano bit će i na jugu Hrvatske, uz slab do umjeren zapadni i jugozapadni, prema otvorenom sjeverozapadni vjetar. Najviša temperatura zraka između 21 i 24 °C, dok je temperatura mora između 16 i 18 °C."


Reci što misliš!