Događaji

četvrtak, 4. travnja

Potpisivanje ugovora za projekt prve faze Uređenje ušća vodotoka Miljašić jaruga

Potpisivanje ugovora za projekt prve faze Uređenje ušća vodotoka Miljašić jaruga
Dino Stanin/PIXSELL

Potpisivanje ugovora „Uređenje ušća vodotoka Miljašić jaruge I. faza“ održat će se u četvrtak, 4. travnja 2024. godine u 14 sati u Gradskoj vijećnici Grada Nina, (Višeslavov trg 1, Nin).

Ugovor potpisuju generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i u ime zajednice izvođača Jet-set d.o.o. i Vodoinstalacija d.o.o. Davor Jurjević. Ugovorena cijena radova iznosi 3.551.725,00 EUR.

Uređenje ušća vodotoka Miljašić jaruge je projekt koji se planira u cilju unapređenja obrane od poplave na području grada Nina. Projekt je predviđen u dvije faze od kojih I. faza predstavlja uređenje desne obale, a II. faza se odnosi na uređenje lijeve obale.

Projektom je predviđeno širenje korita izgradnjom vertikalnih obala na lijevoj i desnoj obali te sekundarnih zaštitnih zidova na rubu inundacijskog područja čime bi se osigurao prihvat voda u inundaciju bez plavljenja okolnih površina. S obzirom na lokaciju projekta u urbanom području, inundacija se planira urediti kao šetnica s rampama za osobe smanjene pokretljivosti, a uz obalu se planira omogućiti pristan manjih brodica.

Provedbom planiranih aktivnosti povećat će se funkcionalnost sustava obrane od poplava na području vodotoka Miljašić jaruge te posljedično umanjiti rizici od ugroze sigurnosti i zdravlja stanovništva, materijalnih, ekoloških i kulturnih dobara u širem koridoru vodotoka kao i urbanom dijelu grada Nina.


Reci što misliš!