Događaji

pilot projekt

U tijeku obnova za 18 katastarskih općina u Zadarskoj županiji

U tijeku obnova za 18 katastarskih općina u Zadarskoj županiji

Ministri - pravosuđa i uprave Ivan Malenica i regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić danas su se sastali sa sutkinjom ovlaštenom za obavljanje poslova sudske uprave Općinskog suda u Zadru Jadrankom Nižić-Peroš.

Tema  je akcijski plan obnove zemljišnih knjiga u Zadarskoj županiji.  U tijeku je obnova za 18 katastarskih općina u Zadarskoj županiji, a za 16 ih je sve pripremljeno za početak obnove, kazao je ministar Malenica: 

Unazad nekoliko godina imali smo problema s ažurnosti i efikasnosti obnove zemljišnih knjiga, reagirali smo na način da smo odobrili zapošljavanje 9 sudskih savjetnika, omogućili predsjednici suda isplatu naknada za prekovremene sate, mijenjali smo Zakon o zemljišnim knjigama kako bi upravo u Zadarskoj županiji dio obnove mogli povjeriti javnim bilježnicima  i to će upravo kao pilot projekt krenuti odavde u Zadru gdje će se za dvije katastarske općine to povjeriti javnoj bilježnici.

Cilj je maksimalno ubrzati postupke jer je u čitavoj Hrvatskoj gotovo 25 posto obnova zemljišnih knjiga  u Zadarskoj županiji. Jako je veliki interes općina i gradova, a sve u cilju rješavanja imovinsko-pravnih odnosa i povlačenja eu- sredstava. Idemo to prioritetno rješavati do kraja godine - kazao je ministar Malenica.  


Reci što misliš!