Događaji

26. siječnja

Centar NiNatal organizira jedinstven ciklus radionica kreativnog odrastanja u organizaciji HART-a, hrvatske udruge za art terapiju

Centar NiNatal organizira jedinstven ciklus radionica kreativnog odrastanja u organizaciji HART-a, hrvatske udruge za art terapiju
pexels.com

Centar NiNatal organizira jedinstven ciklus radionica kreativnog odrastanja pod nazivom Put do ŠKOLE, namijenjen je djeci od 5 do 10 godina kao emocionalno – socijalna priprema za školu.

Dok će djeca koja su krenula u školu dobiti priliku da razvijaju svoju psihološku otpornost za što kvalitetnije dane u školskim klupama.

Sve više djece ima odgođen polazak u prvi razred, imaju problema s prepoznavanjem i verbaliziranjem svojih emocija. Ako im se dogodilo nešto traumatično to može dovesti do ozbiljnijih problema ako ih dijete ne procesira i ne prihvati.

Odnosi se i na traumatične situacije u vidu smrti bliske osobe, nesreće, razvoda roditelja, ali i bezazlenije situacije koje djeca mogu doživjeti kao stresne: odvajanje pri polasku u vrtić ili školu, rođenje sestre ili brata, ljubomora, neprihvaćenost u grupi vršnjaka.

Nerazriješena emocionalna stanja kod djece mogu dovesti do tikova, regresije u ponašanju (npr. ponovno mokrenje, ..), intenzivnih strahova, anksioznosti i depresije.

Kroz ciklus radionica Put do ŠKOLE cilj je postići: prepoznavanje i imenovanje emocija, naučiti samoregulaciju, povećati samopouzdanje, poboljšati komunikaciju, potaknuti suradnju i empatiju.

Prvi ciklus je na temu osjećaja, a sastoji se od tri radionice (Raznobojni osjećaji, Bjesomirko, Strahojed);

Drugi ciklus je na temu samopouzdanja i također se sastoji od tri radionice (Sigurno mjesto, Vrline, Labirint);

Treći ciklus namijenjen je empatiji i socijalizaciji i uključuje posljednje tri radionice za djecu (Sličnosti i razlike, Što sve.., Mali Meštar).

Ciklus završavamo radionicom podrške za roditelje pod nazivom Recept za sreću.
Radionice će se odvijati svako drugi petak, dakle dvije radionice mjesečno. Program je podijeljen u tri ciklusa, svaki pojedini ciklus sastoji se od tri radionice, sveukupno 9 radionica.

Radionice se odvijaju u trajanju od 60 minuta. Maksimalan broj polaznika po grupi je šest. Deseta radionica Recept za sreću namijenjena je roditeljima jer savjetodavni rad s djecom uvijek uključuje rad s obitelji.

Djeca će na nježan i siguran način kroz igru stići do svog cilja. U radu se koriste metode bazirane na simboličkom izražavanju, kojima djeca kroz igru i crtanje prepoznaju svoje osjećaje, istražuju ih, razumiju i integriraju. Radionice se temelje na načelima art terapije, a koriste i elemente ostalih kreativnih terapija (muzikoterapije, dramaterapije, terapije plesom i pokretom).

Voditeljica radionica je mag.prim.educ. Magdalena Rubeša, univ. spec. art. therap. koja ima dugogodišnje iskustvo u radu s djecom i jedina je sveučilišna specijalistica art terapije u Dalmaciji.

Termin održavanja je ovaj petak 26. siječnja u 16 sati kada krećemo s prvom radionicom, a mjesto održavanja radionica je Centar NiNatal na adresi Benkovačka cesta 25.

Cijena jedne radionice je 20€!

Mjesto je potrebno rezervirati zbog rada u malim skupinama na harterapija@gmail.com ili na mob 099/3308712.

Dodatne informacije o događaju nalaze se na POVEZNICI.


Reci što misliš!