Događaji

#unizd

Na Sveučilištu u Zadru održan Otvoreni dan Odjela za klasičnu filologiju

Na Sveučilištu u Zadru održan Otvoreni dan Odjela za klasičnu filologiju

Na Sveučilištu u Zadru održan je Otvoreni dan Odjela za klasičnu filologiju, na kojemu su zainteresirani imali prigodu uživati u nizu zanimljivih aktivnosti koje su u suradnji s Odjelom za arheologiju osmišljene s ciljem upoznavanja antičke kulture i civilizacije.

Učenici Klasične gimnazije Ivana Pavla II. iz Zadra i OŠ Petra Preradovića najprije su poslušali predavanje „Sedam svjetskih čuda starog vijeka“ koje su im pripremili studenti Ivana Šimić i Marino Marinović, nakon čega su mogli sudjelovati u različitim aktivnostima.

Otvoreni dan Odjela za klasičnu filologiju Otvoreni dan Odjela za klasičnu filologiju

Jedna od najzanimljivijih bila im je pisanje rođendanskih pozivnica na papirusima, naravno na latinskom jeziku, ali jednako tako uživali su virtualnom šetnjom antičkim svijetom, upoznajući staroantičke bogove, priče o mitološkim bićima…

Na kraju druženja priređene su antičke igre te kviz znanja o antičkoj civilizaciji. Najuspješniji su nagrađeni prigodnim darovima.

- Drugi otvoreni dan priredili smo s ciljem promicanja antičke kulture i tradicije te osvješćivanja javnosti o njihovoj važnosti, posebice za naš grad. Živimo u vrijeme veličanja STEM područja, čiju važnost ne osporavamo, no jednako tako moramo imati pred očima i one trajne ljepote i vrijednosti koje su posvuda oko nas u našem gradu, rekla je pročelnica za klasičnu filologiju Sveučilišta u Zadru izv. prof. dr. sc. Teuta Serreqi Jurić.

Zahvalila je na suradnji Odjelu za arheologiju te s obzirom na iskazani interes djece najavila i treće izdanje manifestacije.

 


Reci što misliš!