Događaji

narodni muzej zadar

Za Noć muzeja okušajte se u videoigri Ifigeniji i osvojite vrijedne nagrade

Za Noć muzeja okušajte se u videoigri Ifigeniji i osvojite vrijedne nagrade
Narodni muzej Zadar

Jesi li ti prava osoba za otkriti Ifigenijinu tajnu? U ovoj igri postaješ član tima baštinskih istraživača u kojem zajedno s agenticom kodnog imena e-Genija odlaziš u Narodni muzej Zadar razotkriti tajnu umjetničkog djela koje sintetizira povijest grada Zadra.

U petak, 26. siječnja dođite na XIX. Noć muzeja u Kneževu palaču i okušajte se u Ifigeniji – videoigri Narodnog muzeja Zadar namijenjenoj djeci i odraslima, odnosno svima koji kroz igru i zabavu žele naučiti više o kulturnoj baštini našeg Grada.

Ako je rješavanje zagonetki dio vaše svakodnevice pridružite nam se u Kneževoj palači u 19:30h, a ukoliko su puzzle vaša snaga vidimo se u 20:30h. Svako natjecanje treba 5 natjecatelja od kojih će samo jedan biti pobjednik. 

19:30h video igra Ifigenija – prolazak kroz igru (virtualne izložbene sobe)

20:30 h video igra Ifigenija – rješavanje puzzli 

S obzirom na limitirani broj igrača, molimo sve zainteresirane da se prijave na email: ivana.drazic@nmz.hr  s naznakom za koje natjecanje se prijavljuje. Prijava mora sadržavati Ime, prezime, dob sudionika.

Osobe mlađe od 18 godina trebaju potpisanu Privolu roditelja/skrbnika za sudjelovanje koju možete pronaći na web stranici Narodnog muzeja Zadar: https://nmz.hr/hr/o-muzeju/dokumenti/ 

Propozicije natjecanja u videoigri Ifigenija

-    dob sudionika: od 14 godina nadalje

-    broj sudionika po grupi: maksimalno 5 osoba

-    natjecanje se odvija u dvije grupe

-    prva grupa natjecatelja se natječe u igranju cijele videoigre koja uključuje virtualnu šetnju po prostorijama, salonima, odnosno po izložbi Šest salonskih priča

-    druga grupa natjecatelja se natječe u igranju puzzli koje su sastavni dio videoigre ali se mogu igrati i kao samostalna igra. Puzzle su tematski vezane uz izložbu Šest salonskih priča (slike koje se nalaze na izložbi)

-    svaka grupa ima na raspolaganju 30 minuta

-    natjecanje je individualno

-    pobjednik je ona osoba koja u roku od 30 minuta prijeđe najveći dio igre

-    ukoliko bude veći broj prijavljenih sudionika, natjecatelji se biraju javnim izvlačenjem

-    prilikom prijave potrebno je naglasiti u kojem dijelu natjecanja se želi sudjelovati      (cijela igra ili samo puzzle)

-    jedna osoba može sudjelovati samo u jednoj vrsti igre

-    za igru nije potrebno prethodno iskustvo

Nagrade

Prigodne nagrade očekuju sve sudionik u vidu godišnje ulaznice za Narodni muzej Zadar dok:

Pobjednik u prvom djelu natjecanja (video igra Ifigenija – prolazak kroz igru) osvaja električni romobil.

Pobjednik u drugom djelu natjecanja (video igra Ifigenija – rješavanje puzzli) osvaja pametni sat. 

Za sve one koji se žele pripremiti video igra Ifigenija dostupna je na web stranici Narodnog muzeja Zadar https://nmz.hr/hr/multimedia#igre 

*Napomena: U natjecanju ne mogu sudjelovati zaposlenici Narodnog muzeja Zadar, njihova najbliža rodbina i supružnici. Svi ostali koji se prijave ne smiju imati nikakvu podršku od gore navedenih. Svaka takva prijava neće se uzimati u obzir.

Videoigra Ifigenija nastala je u sklopu projekta Erasmus + Next Museum.


Reci što misliš!