Događaji

anketa

Pokret mladih Općine Vrsi ispituje mišljenje mještana o gradnji marine kako bi se riješio problem manjka vezova u ljetnim mjesecima

Pokret mladih Općine Vrsi ispituje mišljenje mještana o gradnji marine kako bi se riješio problem manjka vezova u ljetnim mjesecima

-Kako bismo stanovništvo upoznali detaljnije sa prvotnom idejom planirane marine, donosimo nekoliko bitnih detalja. Sama ideja marine dolazi zbog problema vezova koji se javlja u ljetnim mjesecima kada mnogi gosti i vlasnici vikendica dolaze s brodovima koje nemaju gdje privezati, piše Pokret mladih Općine Vrsi.


Postojeća luka na Školjiću i planirana luka na Glavnom gatu primarno su predviđene za brodove sa stalnim vezom, dok je s marinom predviđeno rješavanje problema s privremenim vezovima koji su potrebni u sezoni.

S obzirom da puno mještana Vrsi živi turizma, bili smo mišljenja da bi takva marina trebala riješiti problem s vezovima stranaca u ljetnim mjesecima. Nadalje, nautički turizam bi mogao privući i nove goste i možda bi produžio sezonu.

Takav projekt se većinom realizira privatnim investicijama (primjer Općine Sukošan, Sv. Filip i Jakov...) i takva se prilika ukazala i sad. Ono što je sad bilo prikazano na javnom uvidu je samo prijedlog i nacrt, nije gotova stvar.                                                                                                                        Projekt još ni ne postoji i ne može se izgraditi dok se ne naprave razne studije da li je takvo nešto uopće moguće na tom planiranom dijelu koji mora biti u građevinskoj zoni.

Istraživanja moraju jasno pokazati prednosti i nedostatke takvog projekta na toj lokaciji, jer smo svjesni da marina donosi svoje pozitivne i negativne strane. Tako da ovo nebi bilo tako skoro jer bi cijeli proces potrajao. Cilj nam je, u suradnji sa stručnim osobama, institucijama i mještanima, odvagati što je najbolje za Općinu Vrsi i želimo li uopće ići u tom smjeru.
Ako stavovi mještana ne budu jasni, imamo mogućnost organizacije referenduma.

Naglašavamo, ukoliko je ovaj projekt protiv volje većine mještana da se on neće realizirati. Niže prilažemo link na poveznicu koja vas vodi na anonimnu anketu s nekoliko pitanja. 

Ukoliko imate vremena i volje ispunite ju da dobijemo uvid u vaša razmišljanja.
Anketa je dostupna za ispunjavanje i u zgradi Općine Vrsi za sve koji nemaju pristup društvenim mrežama ili općenito internetu.
-Anketa je u potpunosti anonimna, na početku vas pita email kako bi Google zapamtio da ste pristupili anketi iz razloga da se anketa ne bi više puta ispunjavala od iste osobe. Mi ne vidimo tko je ispunio anketu., naveli su u objavi.


Reci što misliš!