Događaji

u školskoj godini 2023./2024.

Općina Vir objavila Javni poziv za sufinanciranje troškova prijevoza redovnih učenika srednjih škola

Općina Vir objavila Javni poziv za sufinanciranje troškova prijevoza redovnih učenika srednjih škola

Općina Vir objavila je Javni poziv za sufinanciranje troškova prijevoza redovnih učenika srednjih škola u školskoj godini 2023./2024., koji pohađaju srednju školu izvan područja otoka Vira (Vir - Zadar - Vir).

Za ostvarivanje prava na sufinanciranje, navodi se u objavljenom Javnom pozivu, potrebno je da učenik ima prebivalište na području općine Vir, da je učenik redovno upisao srednju školu te da je redovno pohađa, da učenik svakodnevno putuje u srednju školu od adrese prebivališta do adrese škole u Zadru, ili na redovnu učeničku praksu sredstvima javnog linijskog prijevoza (autobus).

Dokumenti potrebni za prijavu su: ispunjen zahtjev za priznavanje prava na sufinanciranje javnog prijevoza učenika (u prilogu obrazac Općine Vir), potvrda o redovnom upisu u srednju školu, uvjerenje o prebivalištu ili preslika osobne iskaznice učenika.

Zahtjev za priznavanje prava na sufinanciranje javnog prijevoza učenika na području općine Vir podnosi se na obrascu koji podnositelji mogu preuzeti na mrežnoj stranici www.vir.hr ili u prostorijama Općine Vir.

Redovni učenici srednjih škola koji ispunjavaju uvjete (iz Odluke o sufinanciranju troškova prijevoza troškova redovnih učenika srednjih škola u školskoj godini 2023./2024.), koji su do raspisivanja Javnog poziva sami podmirili trošak autobusne karte, mogu podnijeti zahtjev za refundiranjem troškova prijevoza učeničke karte.

Zahtjevu za refundiranjem troškova potrebno je priložiti račun, odnosno izdane mjesečne karte na kojima je istaknut plaćeni iznos, ili drugi dokaz o plaćanju mjesečne učeničke karte.

Zahtjevi se podnose na protokol Općine Vir svakog radnog dana, počevši od dana objave Javnog poziva zaključno do 26. siječnja 2024. godine (od 9 do 12 sati).
 


Reci što misliš!