Događaji

vremenska prognoza

U četvrtak naoblaka i jako jugo

U četvrtak naoblaka i jako jugo
Bojan Bogdanić

I u Dalmaciji vrijeme po jugu - promjenjivo oblačno, povremeno kiša, lokalno moguće i obilnija, u obliku pljuskova s grmljavinom.

U četvrtak u Slavoniji, Baranji i Srijemu neuobičajena toplina, popodne mjestimice i 17 °C, uz umjeren, u višim predjelima prolazno i jak jugozapadnjak. Bit će promjenjivo, mjestimice uz malo kiše, osobito u sjevernijim predjelima.



Južina i neuobičajena toplina i u središnjoj Hrvatskoj. Pritom umjereno do pretežno oblačno, povremeno uz kišu te razmjerno vjetrovito - umjeren do jak jugozapadnjak imat će olujne udare ponajprije u gorju. 

Jakog jugozapadnjaka, ponegdje s olujnim udarima bit će i u Gorskom kotaru i Lici, a na sjevernom Jadranu i juga te južnog vjetra, uz mjestimice valovito more. Bit će vrlo nestabilno i prevladavajuće oblačno, lokalno uz obilnu kišu, lokalno moguće i grmljavinu.

I u Dalmaciji vrijeme po jugu - promjenjivo oblačno, povremeno kiša, lokalno moguće i obilnija, u obliku pljuskova s grmljavinom. Temperatura zraka iznad prosjeka za doba godine - jutarnja između 10 i 15 °C, a popodnevna do 17 °C.

Na jugu Hrvatske podjednake vremenske prilike, ali uz najveću vjerojatnost za lokalno izraženije pljuskove praćene grmljavinom. Jako jugo od sredine dana postupno će slabjeti pa će se i more smirivati.


Reci što misliš!