Događaji

vremenska prognoza

Ponedjeljak razmjerno hladan, na Jadranu jaka i olujna bura

Ponedjeljak razmjerno hladan, na Jadranu jaka i olujna bura
I. P.

U Dalmaciji će oblaka biti podjednako kao na sjevernom Jadranu, a slabe mjestimične oborine moguće su uglavnom u njezinoj unutrašnjosti. Puhat će jaka bura s olujnim udarima

U ponedjeljak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu padati snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača. Temperatura zraka većinom od -3 do 0 °C, a vjetar umjeren sjeverozapadni i sjeverni.



Podjednako hladno i u oblačnoj središnjoj Hrvatskoj. Povremeno će biti i slabog snijega, pogotovo u istočnijim područjima uz tanji snježni pokrivač. Puhat će umjeren sjeveroistočni i sjeverni vjetar, na udare mjestimice jak.

U gorskim predjelima povremenog snijega bit će najviše na području Velike i Male Kapele. Na sjevernom Jadranu umjereno do pretežno oblačno uz lokalno moguće malo kiše, podno Velebita i pahulje snijega nošene jakom i olujnom burom s orkanskim udarima. Vjetrovito će biti i u gorju pri temperaturi od -5 do -1 °C, dok će na moru biti većinom od 3 do 8 °C, no zbog bure doimat će se hladnije.

U Dalmaciji će oblaka biti podjednako kao na sjevernom Jadranu, a slabe mjestimične oborine moguće su uglavnom u njezinoj unutrašnjosti. Puhat će jaka bura s olujnim udarima, uz koju će more biti umjereno valovito i valovito, na otvorenom i jače valovito. Temperatura zraka većinom od 5 do 10 °C, a u unutrašnjosti Damacije ujutro niža.

Na pretežno oblačnom jugu Hrvatske mjestimice kiša, umjeren i jak istočnjak i bura te hladnije nego u nedjelju - temperatura zraka bit će uglavnom između 7 i 12 °C.


Reci što misliš!