Događaji

vremenska prognoza

U petak naoblačenje, južina, sve češća kiša

U petak naoblačenje, južina, sve češća kiša
Šime Zelić/ PIXSELL

Već se danima najavljuje velika promjena vremena pa do nedjelje pripremite zimsku odjeću i obuću, a planirate li voziti i još niste - najkasnije do subote navečer zamijenite ljetne gume. Još bolje, možete li - odgodite putovanje vikendom, osobito u nedjelju i u ponedjeljak.

U petak na istoku Hrvatske još dosta sunčanih sati. Ujutro ponegdje magla, popodne sve više oblaka. Uz tiho ili uglavnom slab jugoistočnjak jutarnja temperatura zraka bit će od 0 do 3 °C, a poslijepodnevna oko 12 °C.

Podjednako iznadprosječno toplo i u oblačnijoj, ali do noći na subotu uglavnom suhoj središnjoj Hrvatskoj, uz mjestimice umjeren jugozapadnjak.



Još izraženija južina u gorju i na sjevernom Jadranu, osobito tijekom oblačnijeg i kišovitijeg poslijepodneva. Jutarnja temperatura od 0 do 4 °C, uz more od 8 do 11 °C, a poslijepodnevna oko 14 °C, u gorju između 9 i 12 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije također razmjerno toplo, ali i vjetrovito, uz sve jaču južinu i valovitije more te uz sve više oblaka, poslijepodne i sve češću kišu.

Na jugu Hrvatske kiša će do večeri uglavnom izostati, ali ne i često jako jugo s olujnim udarima, uz koje će više sunčanih sati biti prijepodne.


Reci što misliš!