Događaji

nakon 32 godine

Podignuta optužnica protiv Željka Badže zbog ubojstva djeda Luke Modrića i još šestero civila

Podignuta optužnica protiv Željka Badže zbog ubojstva djeda Luke Modrića i još šestero civila
Screenshot RTL Danas

[VIDEO] Pune 32 godine nakon što su četnici ubili djeda Luke Modrića i njegovih šestero sumještana iz Mekih Doca u Zatonu Obrovačkom napokon stiže i optužnica.

Zbog ratnog zločina prema civilnom stanovništvu podignuta je optužnica protiv Željka Badže (63), bivšeg zapovjednika specijalnog voda Stanice javne bezbednosti Obrovac i pripadnika srpskih paravojnih postrojbi.

Zadnje što se zna je da je boravio u Australiji, ali njegovo službeno prebivalište nije poznato. Stoga je Državno odvjetništvo predložilo da mu se sudi u odsutnosti. Priprema se i raspisivanje međunarodne tjeralice.

- Meni su ovde pobijeni roditelji, pobijene su mi dvi tetke i tetak. Oni su '90. ostali ode. Reko sam ćaći da idemo, ali on kaže - ne, ja nikom nisam niša napravija, ja nisam kriv. Tko more mene na mome dirat i nije tija, kazao nam je Mile Zubak iz Zatona Obrovačkog.

Marija Zubak uvjerena je da ubojicu netko štiti.

- Dosad su ga mogli uhvatit. I zmija ima u ovom brdu i čovjek ako je ide tražit, naći će je i ubit će je. Tako i to. Mogli su oni njega odavno pronaći, ali ujeo vuk magarca, kazala je Marija Zubak.


Reci što misliš!