Događaji

Kohezijski fond EU

Završna konferencija projekta "Dogradnja gradske luke Sali" u srijedu u prostorijama Općine

Završna konferencija projekta

U srijedu, 27. prosinca s početkom u 12:30 sati u prostorijama Općine Sali (Ulica Sali II kbr. 74 A, 23281 Sali) održat će se završna konferencija projekta „Dogradnja gradske luke Sali“.

U sklopu projekta izvršeno je proširenje luke izgradnjom obale u dužini od 149,44 metara, uređenje zaobalne površine uz novoizgrađenu obalu te izgradnja lukobrana za zaštitu luke od valova, u dužini od 116 metara.

Projekt će dovesti do povećanja sigurnosti pomorskog prometa u luci Sali, osiguranja usluge prijevoza tijekom cijele godine te bolje povezanosti Dugog otoka s kopnom. Izgradnjom lukobrana zaštitit će se nova privezna obala od vjetra i valova s jugoistoka i juga, kao i cijela luka.

Ovim projektom luka Sali će zadovoljiti sigurnosne uvjete za prihvat brodova i u lošijim vremenskim uvjetima, a što će značiti manje otkazanih plovidbi i kašnjenja, odnosno više zadovoljnih putnika. 

Ukupna vrijednost projekta „Dogradnja gradske luke Sali na Dugom otoku" iznosi 12.018.642,20 EUR-a / 90.554.459,65 kuna, od čega se 85 % sufinancira iz Kohezijskog fonda Europske unije u okviru „Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020.", dok 15 % sufinancira Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. 


Reci što misliš!