Događaji

Afera New York

Marikomerc: Za naručitelja TZ grada Zadra sve smo napravili profesionalno i stručno sukladno traženom i naručenom

Marikomerc: Za naručitelja TZ grada Zadra sve smo napravili profesionalno i stručno sukladno traženom i naručenom

Iz tvrtke Marikomerc d.o.o. Poličnik priopćenjem su se oglasili na nedavne medijske objave vezane za cijene kovača i transporta istih u New York za naručitelja Turističku zajednicu grada Zadra. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Nastavno na nedavne neistinite objave kao i pogrešno iznesene činjenice na različitim portalima te posredno društvenim mrežama gdje se tvrtka Marikomerc d.o.o. Poličnik neosnovano proziva da je prodala ribu kovač Turističkoj zajednici grada Zadra po neopravdano visokoj cijeni, te da je prijevoz iste naplatila u iznosu od 5.167,91 EUR, iznosimo slijedeće:

Budući da je društvo Marikomerc d.o.o. kvalificirano za izvoz prehrambenih proizvoda na tržište SAD-a, te posjeduje izvozni veterinarski broj za tržište SAD-a, Turistička zajednica grada Zadra obratila nam se sa zahtjevom za otkup, čišćenje ribe, zamrzavanje, pakiranje, kao i organizaciju izvoznog carinjenja i prijevoza ribe zajedno s ostalim namirnicama, te je gore navedeno obavljeno profesionalno i stručno sukladno traženom i naručenom.

Večer Zadra u Restoranu Delmonico's na Wall Streetu Večer Zadra u Restoranu Delmonico's na Wall Streetu

Što se tiče cijene kovača navodimo sljedeće; kovači su kupljeni od profesionalnog ribarskog obrta po cijeni od 42 EUR za kilogram. Nakon čišćenja, zamrzavanja tekućim dušikom te pakiranja, proizvodna cijena kovača iznosi 54,25 EUR te je po istoj i fakturirana, a sve je uvećano za pripadajući PDV koji je prihod državnog proračuna Republike Hrvatske.

Cijena fileta kovača od 12,50 EUR koja se navodi kao referentna odnosi se na uvozni filet kovača i ne može se usporediti s cijenom domaćeg kovača. Ostali logistički troškovi u iznosu od 4.134,33 EUR, uvećani za PDV, odnose se na ukupnu pošiljku za 119,50 kg proizvoda. Turističkoj zajednici grada Zadra predani su svi računi na uvid, pri čemu su troškovi prefakturirani u stvarnom iznosu.


Reci što misliš!