Događaji

Sveučilište u Zadru

Izaslanstvo Gruzije došlo je na zadarsko područje vidjeti primjere dobre prakse korištenja europskih fondova

Izaslanstvo Gruzije došlo je na zadarsko područje vidjeti primjere dobre prakse korištenja europskih fondova

Izaslanstvo Ministarstva regionalnog razvoja i infrastrukture Republike Gruzije obišlo je ovog tjedna primjere dobre prakse korištenja fondova Europske unije u Zadarskoj županiji

Kao zemlja kandidat za članstvo u Europskoj uniji, Gruzija želi učiti iz iskustava zemalja koje su nedavno prošle taj proces te su za studijsko putovanje odabrali zadarsko područje.

Tijekom višednevnog boravka prezentiran im je hrvatski sustav za EU fondove, način strateškog planiranja, priprema i sufinanciranje projekata, sustav regionalnog razvoja itd.
U Zadru su nazočili prezentaciji u Regionalnoj razvojnoj agenciji Zadarske županije, obišli projekte u Zadru, Biogradu i Ninu, a u zgradi SEP, nekadašnjoj Tehničkoj školi, prezentaciju o EU projektima Sveučilišta u Zadru održao im je prorektor za znanost i informacijsku infrastrukturu prof. dr. sc. Zvjezdan Penezić.

Prikazao im je proces rekonstrukcije nekadašnje Tehničke škole, koji je bio izazovniji nego da se nova zgrada gradila od temelje, kao i druge projekte sufinancirane fondovima Europske unije poput novog studentskog doma, prenosi Sveučilište u Facebook objavi.


Reci što misliš!