Sport

Nogomet, SuperSport HNL

Jakupović dvostruki strijelac u trećoj vezanoj pobjedi Osijeka

Jakupović dvostruki strijelac u trećoj vezanoj pobjedi Osijeka
Davor Javorovic/PIXSELL

U susretu osmog kola superSport HNL-a Osijek je na Opus Areni pobijedio Varaždin sa 2-1 upisavši treću ligašku pobjedu u nizu.

Osijek je po prvi puta od dolaska Federica Coppitellija vezao tri ligaške pobjede, nakon što je sa po 1-0 pobijedio Slaven Belupo i Lokomotivu, a u nedjelju i Varaždin sa 2-1.

Varaždinci su u prvih sedam kola primili samo dva gola i imali su drugu najbolju obranu lige nakon Rijeke koja je primila samo jedan pogodak. Međutim, na Opus Areni su dva gola primili već u prvih 20 minuta.

Domaćin je poveo u 16. minuti sjajnim golom Arnela Jakupovića koji je pogodio iz slobodnog udarca s više od 25 metara. Samo pet minuta kasnije novopečeni reprezentativac Austrije je zabio i svoj drugi gol na utakmici.

Bila je to lijepo izrađena akcija, Matković je fino proigrao Pušića pred kaznenim prostorom, ovaj je još bolje asistirao utrčalom Jakopoviću u sredini da bi strijelac prvog pogotka još jednom bio vrlo precizan.

Gosti su opasno zaprijetili u 29. minuti, Mitrovski je pucao sa 11 metara, ali pored gola.

U drugom poluvremenu nije bilo previše uzbuđenja sve do same završnice kada su Varaždinci vratili rezultatsku neizvjesnost. Poldrugač je u 89. minuti uposlio Luku Mamića koji je iz blizine pogodio mrežu.

U subotu je Dinamo na stadionu Maksimir u debiju novog trenera Nenada Bjelice pobijedio Lokomotivu sa 5-1, dok su dan ranije Šibenik i Istra 1961 odigrali bez golova.

Utakmica između Gorice i Slaven Belupa, koja se trebala igrati u subotu, je zbog obilne kiše i nepovoljnih uvjeta za igru odgođena za ponedjeljak u 16 sati.

U derbiju kola večeras se još sastaju Rijeka - Hajduk.

Na vrhu su Rijeka i Hajduk sa po 17 bodova uoči njihova međusobnog dvoboja na Rujevici u nedjelju, dok je treći Dinamo sa 16 bodova. Varaždin je četvrti sa 12 bodova, dok je Osijek sada šesti sa 10 bodova.

REZULTATI:
Osijek - Varaždin     2-1 (Jakupović 16, 21 / Mamić 89)
Rijeka - Hajduk  (20 sati)
U subotu:
Dinamo - Lokomotiva   5-1 (Baturina 13, Petković 34, Ademi 51, Torrente 90, 90+4 / Vrbančić 57)
Gorica - Slaven Belupo (odgođeno za ponedjeljak)
U petak:
Šibenik - Istra 1961  0-0

Standings provided by Sofascore

Reci što misliš!