Sport

Nogomet, SuperSport HNL

U teško gledljivom derbiju na Rujevici, Rijeka i Hajduk odigrali bez golova

U teško gledljivom derbiju na Rujevici, Rijeka i Hajduk odigrali bez golova
Goran Kovačić/PIXSELL

U derbiju osmog kola SuperSport HNL-a Rijeka i Hajduk su na Rujevici pred 7.505 gledatelja odigrali bez golova ostavši na vrhu ljestvice bodovno izjednačeni.

Bio je to 102. "jadranski derbi", Hajduk ima jednu pobjedu (39) više od Rijeke (38), dok je 25 utakmica završilo bez pobjede.

Ukupno gledajući sve dosadašnje međusobne oglede u pet natjecanja (prvenstvo i kup bivše države, HNL, Hrvatski kup, Superkup), Rijeka i Hajduk odigrali su 175 utakmica u kojima je splitska momčad ostvarila 66 pobjeda, 55 utakmica je završilo neodlučenim rezultatom i 54 pobjedom Rijeke.

Krenulo se čvrsto i oprezno, bez previše rizika na obje strane. Trebalo je čekati pola sata za prvo uzbuđenje. U 30. minuti Rijeka je imala lijepu priliku, nakon prekida Radeljić je primio loptu i na vrhu peterca tražio Galešića, ali je Uremović uklizao i spriječio izgledan pogodak.

Najbolji priliku u prvom dijelu Hajduk je imao u 35. minuti, Livaja je proigrao Hrgovića, koji je pucao iskosa s desne strane, ali Devetak je uklizavanjem blokirao njegov pokušaj i odbio u korner. Tri minute kasnije vidjeli smo i prvi udarac u okvir gola, Smolčić je ubacio, Rukavina glavom pucao, a gostujući vratar Lučić obranio.

U nastavku susreta prvi je zaprijetio Hajduk. Zlomislić je loše reagirao prilikom pokušaja boksanja lopte nakon ubačaja iz kornera, no Uremovića nije bio precizan. Rijeka je u 59. minuti imala slobodan udarac na 20-tak metara, Pašalić je pucao, ali je lopta od živog zida otišla u korner.

Posljednja četvrtina utakmice ponudila je vrlo malo prilika. Rijeka je mogla ugroziti Hajdukova vrata u 83. minuti no Smolčićev udarac je blokirao Uremovića. Na suprotnoj strani, minutu kasnije, pucao je Sigur, ali je od bloka lopta završila u korneru.

Najbolju priliku na utakmici imao je Stipe Perica na isteku 90. minute, nakon što je u duelu s Uremovićem izbio pred Lučića, ali je pucao visoko preko gola.

U prvom nedjeljnom susretu Osijek je na Opus Areni pobijedio Varaždin sa 2-1 upisavši treću ligašku pobjedu u nizu.

Osijek je po prvi puta od dolaska Federica Coppitellija vezao tri ligaške pobjede, nakon što je sa po 1-0 pobijedio Slaven Belupo i Lokomotivu, a u nedjelju i Varaždin sa 2-1.

Varaždinci su u prvih sedam kola primili samo dva gola i imali su drugu najbolju obranu lige nakon Rijeke koja je primila samo jedan pogodak. Međutim, na Opus Areni su dva gola primili već u prvih 20 minuta.

Domaćin je poveo u 16. minuti sjajnim golom Arnela Jakupovića koji je pogodio iz slobodnog udarca s više od 25 metara. Samo pet minuta kasnije novopečeni reprezentativac Austrije je zabio i svoj drugi gol na utakmici.

Bila je to lijepo izrađena akcija, Matković je fino proigrao Pušića pred kaznenim prostorom, ovaj je još bolje asistirao utrčalom Jakopoviću u sredini da bi strijelac prvog pogotka još jednom bio vrlo precizan. U drugom poluvremenu nije bilo previše uzbuđenja sve do same završnice kada su Varaždinci vratili rezultatsku neizvjesnost. Poldrugač je u 89. minuti uposlio Luku Mamića koji je iz blizine pogodio mrežu.

U subotu je Dinamo na stadionu Maksimir u debiju novog trenera Nenada Bjelice pobijedio Lokomotivu sa 5-1, dok su dan ranije Šibenik i Istra 1961 odigrali bez golova.

Utakmica između Gorice i Slaven Belupa, koja se trebala igrati u subotu, je zbog obilne kiše i nepovoljnih uvjeta za igru odgođena za ponedjeljak u 16 sati.

Na vrhu su Rijeka i Hajduk sa po 18 bodova, dok je treći Dinamo sa 16 bodova.

REZULTATI:
Osijek - Varaždin    2-1 (Jakupović 16, 21 / Mamić 89)
Rijeka - Hajduk      0-0
U subotu:
Dinamo - Lokomotiva  5-1 (Baturina 13, Petković 34, Ademi 51, Torrente 90, 90+4 / Vrbančić 57)
U petak:
Šibenik - Istra 1961 0-0
Gorica - Slaven Belupo (odgođeno za ponedjeljak)

Standings provided by Sofascore

Reci što misliš!