Događaji

javni poziv

Općina Posedarje raspisala poziv za 300 komada kompostera zapremnine 350 litara

Općina Posedarje raspisala poziv za 300 komada kompostera zapremnine 350 litara

Komposter je savršen alat za svakoga tko želi smanjiti količinu otpada koja završava na deponijima. Oni vam omogućuju pretvaranje organskih materijala u hranjivo gnojivo za vaš vrt


Predbilježbe za kompostere počele su od 30. listopada 2023. g. putem obrasca koji je dostupan na mrežnim stranicama i pisarnici Općine Posedarje.

Komposteri se dodjeljuju po redu zaprimanja urednih prijava stoga nemojte propustiti priliku da svoje kućanstvo opremite ovim korisnim alatom za očuvanje okoliša. Očekivani rok isporuke kompostera je 90 dana. Ukupna vrjednost projekta je 68.740,43 eura, piše na Facebook stranici Općine.

Zahvaljujući sufinanciranju od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Općini Posedarje je isporučena mobilna sječkalica vrijedna 11.215,00 eura. Mobilna sječkalica omogućuje brzu i učinkovitu obradu grana, čime se smanjuje volumen otpada na odlagalištima i smanjuje potreba za deponiranjem otpada.

Dobiveni drveni materijali koristit će se za proizvodnju visokokvalitetnog komposta koji će se koristiti pri održavanju javnih površina i vrtlarstvu.
Ovaj projekt će dugoročno smanjiti troškove zbrinjavanja otpada, što će koristiti općinskom proračunu i poreznim obveznicima.


Odabran je najpovoljniji ponuditelj i za isporuku 13 setova spremnika za odvojeno prikupljanje otpada u obliku veselih životinja, koji će se postaviti na dječja igrališta diljem općine. Ovi šareni spremnici nisu samo funkcionalni već i privlačni za djecu i odrasle te tako očuvanje okoliša postaje igra, a ekologija postaje svakodnevna navika.
 


Reci što misliš!