Događaji

rezultat mini referenduma

Mještani Dikla dobili su trgovinu

Mještani Dikla dobili su trgovinu
Shutterstock / Ilustracija

U prostorijama Mjesnog odbora u Diklu jutros je otvorena prodavaonica. Podsjećamo, na referendumu u ljeto prošle godine mještani su se izjašnjavali o sadržaju koji bi trebao zaživjeti u tom prostoru - predlagalo se uređenje ugostiteljskog objekta, liječničke ordinacije, društvenog prostora i slično. Većina mještana se izjasnila za trgovinu

Nakon više od godine dana iščekivanja, u prizemlju zgrade na adresi Krešimirova obala 164 jutros je otvorena trgovina.

Iznimno mi je zadovoljstvo što je u zapadnom dijelu Dikla napokon otvorena trgovina kao epilog mini referenduma koji je održan u srpnju prošle godine. Tom su prigodom naši mještani većinom glasova odlučili da bi namjena prostora u prizemlju zgrade MO Diklo trebala biti trgovina, kazala je za naš program Martina Matešić, predsjednica MO Diklo.  

Matešić je pojasnila kako je prvi natječaj bio raspisan u prosincu prošle godine no poništen je zbog evidentiranog dugovanja ponuditelja prema Gradu Zadru. Na ponovljenom natječaju, iz travnja ove godine, prihvaćena je ponuda trgovine Bakmaz koja je nakon toga pristupila uređenju i opremanju ovog poslovnog prostora. 

Sada, kad je ova trgovina napokon i otvorena, nama je iznimno drago da je ovaj prostor priveden upravo onoj funkciji koja najbolje odgovara stanovnicima Dikla, zaključila je Matešić.


Reci što misliš!