Događaji

Uskoro će u funkciji biti podzemni spremnici u Ulici bana J. Jelačića

Uskoro će u funkciji biti podzemni spremnici u Ulici bana J. Jelačića
Nikola Čutuk/PIXSELL

U Ulici bana Josipa Jelačića u tijeku je projekt ugradnje četiri seta polupodzemnih spremnika u koje će građani moći odlagati miješani komunalni otpad, reciklabilni i biootpad i papir

Spremnici će biti raspoređeni na potezu od rotora kod Policijske uprave do semafora na križanju s Tuđmanovom ulicom.

Projekt postavljanja podzemnih spremnika nastavit će se na području mjesnih odbora Višnjik, Bili brig, Jazine I i Jazine II,

Prvi podzemni spremnik postavljen je još 2019. na Poluotoku, kod hotela Zagreb, kao prvi od devet planiranih lokacija u staroj jezgri. Širenje podzemnih spremnika nastavljeno je u ulici bana Josipa Jelačića gdje se očekuje da će kroz desetak dana biti u funkciji.

"Prednost podzemnih spremnika je ta što imaju veći kapacitet u malom prostoru", ističe tehnički direktor Čistoće Zadar, Pere Zubčić i dodaje kako svaki od spremnika može prihvatiti tri kubična metra otpada. 

"Više volumena u manje mjesta, a namjera nam je i pražnjenje podzemnih spremnika organizirati noću, tako da nećemo nikome smetati".

 Nakon Jelačićeve ulice spremnici će se ugrađivati i po ostalim četvrtima : MO Višnjik, MO Bili brig, MO Jazine I i Jazine II, tamo gdje su visoke stambene zone, dodaje Zubčić. 

Inače, „Čistoća" je već ranije na području Grada locirala 62 „crne točke" na kojima bi podzemni spremnici bili najbolje rješenje.


Reci što misliš!