Događaji

#DHMZ

Prevladavajuće oblačno, povremeno s kišom

Prevladavajuće oblačno, povremeno s kišom
Bojan Bogdanić

U Dalmaciji prevladavajuće oblačno, povremeno s kišom, popodne i navečer mjestimice se očekuju izraženi i obilni pljuskovi s grmljavinom. Vjetar umjeren, na udare i jak južni i jugo, prolazno jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 17 do 21 °C.

Postupno razvedravanje, u većini krajeva poslijepodne prevladavajuće sunčano. Uglavnom još u noći i ujutro ponegdje kiša, osobito na jugu zemlje gdje je moguća i grmljavina. Ujutro u unutrašnjosti lokalno može biti magle.

Vjetar slab, ponegdje i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni. Na Jadranu umjeren sjeverozapadnjak, prema otvorenom moru s jakim udarima.

Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu i na sjevernom Jadranu većinom između 5 i 10, a uz dalmatinsku obalu od 12 do 16 °C. Najviša dnevna uglavnom od 14 do 19 °C, u gorju malo niža.

Prognoza za pomorce za sljedeća 24 sata, vrijedi do: 8.11.2023 u 18 sati

Sjeverni Jadran

SW i S vjetar, postupno će okretati na NW vjetar 10-20, mjestimice do 24 čvora, a prema jutru će slabiti na 6-16 čvorova. More 2-3, a u prvom dijelu noći prema otvorenome moguće je 3-4. Vidljivost 10-20 km. Promjenljivo oblačno, povremeno s kišom, mjestimice i pljuskovima s grmljavinom. Od sredine noći djelomično razvedravanje a zatim i prestanak oborina.

Srednji Jadran

Na sjevernom i srednje dijelu područja SW i S vjetar, tijekom noći će okretati na NW vjetar 8-18, mjestimice do 22, ujutro će slabiti na 6-16 čvorova. Na južnom dijelu područja SE i S vjetar , prema sredini noći u okretanju na SW 12-24 čvorova, a zatim na NW vjetar 10-20, prolazno i do 28 čvorova. More 2-3, u drugom dijelu noći je moguće 3-4 i to uglavnom na jugu područja.

Vidljivost 10-20 km Promjenljivo oblačno uz kišu, ponegdje i pljusak s grmljavinom, a na južnom i srednjem dijelu područja moguće su i obilnije oborine. Prema jutru na sjevernom dijelu područja, zatim i postupno i drugdje djelomično razvedravanje a zatim i prestanak oborina.

Južni Jadran

SE i S vjetar 10-20 čvorova, tijekom noći u okretanju na SW 12-24, prema jutru na NW vjetar 10-20 čvorova, ujutro prolazno i do 28 čvorova, na krajnjem jugu i do 32 čvora. More 2-3, od sredine noći 3-4. Vidljivost 10-20 km. Promjenljivo oblačno uz kišu, ponegdje i pljusak s grmljavinom, a u noći i sutra moguće su i obilnije oborine. Poslijepodne djelomično razvedravanje a zatim i prestanak oborina.


Reci što misliš!