Događaji

12 tisuća eura

Za nedostajuća zanimanja Ličko-senjska županija stipendirat će 12 učenika

Za nedostajuća zanimanja Ličko-senjska županija stipendirat će 12 učenika
Dino Stanin/PIXSELL

Ličko- senjska županija stipendirat će za tekuću školsku godinu 12 učenika deficitarnih zanimanja raznih škola, i to kroz suradnju sa županijskom Obrtničkom komorom, priopćeno je u ponedjeljak iz Ličko-senjske županije.

Predsjednik Obrtničke komore Joso Vrkljan kaže da je broj obrta u županiji u porastu. Poziva gradske obrtničke komore iz Gospića, Otočca, Senja i Novalje da predlože svoje kandidata za stipendiranje, a odluka će se donositi sukladno podacima Zavoda za zapošljavanje o nedostajućim zanimanjima na tržištu rada.

Prilikom odabira stipendista prednost će imati kandidati s nižim primanjima po članu obitelji.

Županija je za taj program ove godine osigurala 8.000 eura, a komora 4.000 eura, te će 12 stipendista primati po 100 eura kroz deset mjeseci akademske godine. To je povećanje u usporedbi s prošlom godinom za 20 eura mjesečno.

Ličko-senjski župan Ernest Petry rekao je Hini da vjeruje da će i taj skroman program pridonijeti smanjenju nedostatka stručne radne snage u županiji i jačanju obrtništva i lokalnog gospodarstva općenito.

Obrtnička komora je u proteklih 17 godina stipendirala 100 učenika i time su, kako kaže Vrkljan, poticali mlade na odabir obrtničkih zanimanja.


Reci što misliš!